Всесвітній день донора крові

14 червня 2016

13 років тому міжнародна Федерація Товариства Червоного Хреста та Червоного Півмісяця, Міжнародна Федерація донорів крові, Міжнародна спілка переливання крові за сприяння Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я оголосили 14 червня — Всесвітнім днем донора крові. Саме цього дня народився відомий лікар-імунолог, лауреат Нобелівської премії Карл Ландштайнер, який зробив геніальне відкриття — винайшов групи крові. Відтоді стало можливим шляхом переливання крові рятувати життя та повертати здоров'я важкохворим. Саме цього дня у світі вшановують тих, хто добровільно віддає свою кров заради порятунку інших. 

В нашому місті про донорів пам'ятають, турбуються, шанують. Про це свідчить святкова конференція донорів, яка в м. Прилуки проводиться щороку і вже стала традиційною.

Червонохрестівців у організації святкування вже багато років підтримує Почесний громадянин міста — Анатолій Мирошниченко.

На конференцію донорів було запрошено 100 чоловік з-поміж Почесних та активних донорів міста. Заступник міського голови Тетяна Фесенко від імені міської ради та всього депутатського корпусу, за сприяння виконавчого комітету міста вручила активістам Почесні грамоти, не забувши й про матеріальне заохочення городян. Святкової атмосфери в залі додавали квіти від Прилуцької м'ятно-дослідної станції.

Благородна та самовіддана справа об'єднує багатьох людей, але будь-яка ініціатива потребує нашої з вами підтримки. Шановні донори крові, вітаємо вас зі святом та бажаємо доброго здоров'я вам та вашим родинам. Живіть в гармонії та мирі, будьте щасливими, адже ваше життя дає змогу жити іншим, а ваше добро, відчувати небайдужість світу.

Голова Прилуцької організації Товариства Червоного Хреста Олена Охріменко

Переглядів:117