Військова служба — це не лише перспективи, а і священний обов'язок кожного громадянина

14 червня 2016

У час державного неспокою дуже важливо усвідомити свою відповідальність перед власним народом. 5 травня в Україні стартував призов на строкову військову службу в Збройні сили України, а також до інших військових формувань. Затверджена чисельність громадян, що підлягають призову з областей України, яка становить 16 тисяч 615 осіб.

На спільній нараді міського голови Ольги Попенко, голови міської призовної комісії Тетяни Фесенко із представниками Прилуцького ОМВК обговорено питання організації роботи з військового призову в місті.

Рішенням виконавчого комітету утворено призовна та медична комісії. Керівникам підприємств, установ, організацій міста надіслано листи щодо направлення військовозобов'язаних до Прилуцького ОМВК для проходження медичного огляду.

Призов триватиме до 30 червня. У Збройних Силах України служитимуть 8 тисяч 15 осіб, у Нацгвардії — 4 тисячі осіб, у Держприкордонслужбі та Держспецслужбі транспорту — 4 тисячі осіб і 600 осіб відповідно.

Жоден мобілізований не буде направлений в зону АТО без проходження повного циклу навчання. За працівниками, призваними на строкову військову службу, зберігаються місце роботи, посада та компенсується середній заробіток. Слід зазначити, що прилучани проходитимуть строкову службу у військових частинах Чернігівської області.

Багато строковиків під час проходження служби вже виявили бажання укласти контракт з Міністерством оборони України. Зокрема, в цьому році понад 1100 строковиків стали контрактниками. Це пояснюється тим, що всі, хто бажає служити в українській армії за контрактом отримують не лише достойну зарплату, а й певні переваги, серед яких є можливість отримати безкоштовну вищу освіту, виплату одноразової грошової допомоги. При укладенні контракту, також для військовослужбовців передбачено повноцінне речове та продовольче забезпечення, безоплатне медичне обслуговування та санітарно-курортне лікування.

Військовослужбовець служби за контрактом та призвані у рамках мобілізації можуть розраховувати на зарплату від 7 тисяч гривень.

Слід пам'ятати, що військова служба — це не лише перспективи, а і священний обов'язок кожного громадянина нашої держави.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:120