Старт нового міжнародного проекту в м.Прилуки

21 червня 2016

У квітні для представників громадських організацій та активістів міст Прилуки та Ірпінь відбувся семінар з питань громадського (партиципаторного) бюджету.

Триденний захід в м. Ірпінь організовано Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ, яка впроваджує в Україні проект «Громадський бюджет – спільний успіх активних громадян та відкритої влади».

Основна мета семінару полягала у підвищенні рівня знань щодо громадського бюджету та вивченні міжнародного досвіду, підготовка до співпраці з органами місцевого самоврядування.

Учасники семінару разом з експертами з міст Лодзь, Варшава та Чернігів мали можливість ознайомитися з досвідом Польщі та України щодо активізації участі громадян у прийнятті рішень, методологією реалізації механізмів громадського бюджету.

Отже, цього року за організаційного сприяння робочої групи та за підтримки Фундації польсько-української співпраці ПАУСІ місто очікує ряд етапів реалізації проекту: розробка Положення про громадський бюджет в м.Прилуки на 2016 рік, подання проектів-ініціатив мешканцями, перевірка проектів та відбір для голосування, загальноміське голосування, внесення завдань до бюджету на наступний рік.

Враховуючи активність й ініціативність прилучан у різних сферах життєдіяльності міста, а також широкий спектр громадських організацій, впровадження механізмів громадського бюджету безперечно сприятиме плідній співпраці влади та громади у вирішенні локальних проблем.

Більш детально про громадський бюджет на веб-сайті www.pauci.org.

Відділ економіки міської ради

Переглядів:118