Відбулися урочистості до Дня Конституції України

29 червня 2016

28 червня біля пам’ятника Т.Г.Шевченку відбулися урочистості до Дня Конституції України, на яких були присутні міський голова Ольга Попенко; секретар міської ради Анатолій Шамрай; заступники міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Руслан Котляр, Олександр Сивенко та Тетяна Фесенко; керуюча справами виконавчого комітету міської ради Тетяна Малоголова; депутати Чернігівської обласної та міської рад; посадовці міської ради; керівники комунальних підприємств міста; представники громадських організацій і громадських формувань Прилук та активна громадськість міста.

Важким і довгим був шлях нашої держави до справжньої незалежності. Скільки крові і сліз було пролито нашими земляками, щоб сьогодні око нам милував синьо – жовтий прапор, щоб могли ми вільно, на повен голос заспівати "Ще нам, браття – українці, усміхнеться доля" і, живучи у вільній державі, захищати гарантовані основним Законом права і свободи усіх українських громадян, відстоювати її територіальну цілісність.

Міський голова Ольга Попенко у своєму виступі наголосила, що Конституція – це основний Закон держави, що має найвищу юридичну силу і встановлює засади політичної, правової та економічної систем держави. Безперечно, сам факт прийняття Конституції не вирішує автоматично всіх сьогоденних проблем України. Проте, це добрий ґрунт для розбудови України, як держави.

Перед присутніми також виступили депутат міської ради Володимир Мазуренко, член громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради Олексій Дорошенко.

Сьогодні пишеться нова історія нової держави - України. Майдан і герої Небесної сотні власною кров’ю виборювали право на гідність. Мужні сини нашої землі на Сході країни охороняють кордони держави та відстоюють суверенність Батьківщини.

Під час заходу були покладені квіти до пам’ятника Т.Г.Шевченку та пам’ятного знака воїнам АТО, які загинули за Незалежність України.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:114