13 сесія Прилуцької міської ради 7 скликання

30 червня 2016

Чергове засідання сесії Прилуцької міської ради відбулося 29 червня. Депутати розглянули 17 питань та два звернення. Серед пропонованих проектів рішень було затверджено 15, одне — знято з розгляду на доопрацювання і одне — не набрало більшості голосів депутатського корпусу.

Одноголосно міський парламент підтримав звернення до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. Підготоване Олександром Ковніром звернення озвучує занепокоєння депутатів міської ради стосовно підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги, які базуються на новій завищеній ціні на газ.

Міська Програма «Відключення житлових будинків від мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання на 2016-2020 роки» набула чинності. Проте Положення про порядок надання дозволів на вищезгадані дії, подане Артемом Рожком, не було ухвалено.

Депутати активно брали участь в обговоренні актуального для прилучан питання. Секретар міської ради Анатолій Шамрай наголосив, що за положенням немає висновків експертних комісій і воно не може прийматися без урахування всіх ризиків. Крім того, Держенергонагляд попереджає про персональну відповідальність керівника КП “Прилукитепловодопостачання” у разі надання дозволів на поетапне відключення, що є порушенням законодавства. Й це у свою чергу приведе до чергового судового позову від КП на адресу міської ради.

Менш ажіотажним рішенням, прийнятим прилуцькими депутатами, було затвердження міської Програми «Фінансова підтримка Громадської Організації Учасники Антитерористичної операції “ЩИТ” на 2016-2018 роки». Замість раніше пропонованих 15 тисяч, для надання фінансової підтримки організації буде виділено 45 тисяч гривень у 2016 році, 50 — у 2017 та 55 — у 2018 роках.

А от звіт головного лікаря комунального лікувально-профілактичного закладу «Прилуцька центральна міська лікарня» Лариси Івченко викликав чимало обговорень. Були піднятими питання корупції в установі та методи її подолання, професіоналізм лікарів та здійснення ремонтних робіт на території закладу. Загальний стан медицини у місті шкутильгає. Звичайно це відбувається в умовах недофінансування галузі. Але керівництво міста й лікарні прикладе максимум зусиль, щоб подолати проблеми.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Результати поіменного голосування 13 сесії міської ради (додаються)

Переглядів:118