ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!

30 червня 2016

Прилуцька міська бібліотека для дітей імені Павла Білецького-Носенка взяла участь у конкурсі проекту Української бібліотечної Асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки Європейського Союзу (програма «Еразмус +»).

У конкурсі взяло участь 37 бібліотек України. Конкурсне журі відібрало 17 бібліотек, у яких в 2016 році будуть створені Пункт європейської інформації (Пункт ЄІ). Серед переможців - Прилуцька міська бібліотека для дітей ім. Павла Білецького-Носенка.

Мета проекту: створити та організувати при міських бібліотеках Пункти європейської інформації для надання мешканцям Прилуччини інформаційно-просвітницьких послуг і популяризації знань про ЄС, європейські цінності та європейський вибір України. Насамперед при бібліотеках будуть оформлені  пункти європейської інформації  «Все про Європу», які забезпечуватимуть доступ усіх бажаючих до інформаційних ресурсів та електронних баз даних щодо функціонування інституцій Європейського Союзу та інших європейських організацій, економіки, політики, освітніх та культурних процесів в країнах Європи, можливостей навчання, участі в наукових, молодіжних та інших програмах ЄС, політики європейської та євроатлантичної інтеграції України та багатьох інших питань. (Тривалість проекту: вересень 2015 р. – серпень 2018 р.).

Що дасть проект для бібліотек та мешканців міста:

-Інформаційно-методичне забезпечення діяльності бібліотекарів у цьому напрямі.

- Активізацію роботи бібліотеки з популяризації європейських цінностей.

- Формування бібліотечного фонду новими творами друку та електронними виданнями по питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції, діяльності ЄС; ведення електронної бази даних "Євроінтеграція".

- Координатори з обраних бібліотек пройдуть дводенне навчання, відповідно до графіка, складеного Головним тренінговим центром для бібліотекарів.

- Обмін інформацією з освітніми установами, громадськими організаціями, органами державної влади, ЗМІ, іноземними представництвами та європейськими організаціями;

- надавання безкоштовного доступу відвідувачам та користувачам до інформації з питань європейської інтеграції в мережі Інтернет через блог, який буде створений на сайті міської центральної бібліотеки та міської бібліотеки для дітей;

- надання консультативної допомоги відвідувачам у пошуку необхідної інформації про Європейський Союз, його структуру, керівні органи, соціально-економічні, політичні, культурні аспекти.

- проведення різноманітних інформаційно-просвітницьких заходів :прес-конференцій, круглих столів, «Ми різні - ми рівні»». Дні європейських мов, віртуальні екскурсії «Англомовні країни – історія, традиції, звичаї», літературні аукціони, виготовлення відео роликів «Допоможи Європі дізнатися по тебе», «Стати Європою - щоб бути Україною» і ін.

- перегляд документальних фільмів з європейських прав людини у рамках клубу документального кіно Docudays UA «Правовий орієнтир».

Запрошуємо відповісти на виклик сьогодення під гаслом “Європа починається з нас - я вже змінюю Україну, а ти?”. Адже кожен із нас мріє про європейську Україну, в якій назавжди зникне корупція та беззаконня, де існуватиме верховенство права, а на зміну бідності та вічного пошуку заробітків прийде заможне життя і достаток.

Директор Прилуцької міської центральної бібліотеки Людмила Трошина

Переглядів:102