Про дотримання трудового законодавства на підприємствах, в установах та організаціях м. Прилуки

02 липня 2016

станом на 1 липня 2016 року

З метою забезпечення конституційних прав і гарантій працюючих громадян спеціалістами управління праці та соціального захисту населення міської ради проводиться нагляд за дотриманням трудового законодавства на підприємствах, в установах та організаціях міста незалежно від форм власності та господарювання.

Станом на 1 липня 2016 року проведено 43 обстеження, за результатами яких керівникам підприємств, установ та організацій надано 186 рекомендацій та пропозицію щодо усунення виявлених порушень чинного законодавства.

У ході обстежень на більшості підприємств були виявлені порушення щодо недотримання міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень в оплаті праці, встановлених законодавством, генеральною та галузевими угодами, нарахування індексації заробітної плати в період між її підвищенням, не проводилась оплата праці святкові та неробочі дні; були порушення встановлених законодавством строків виплати заробітної плати (в тому числі за час щорічної відпустки) та строків розрахунку при звільненні працівників та інші.

Спеціалістам підприємств надавалась практична допомога з питань оплати праці та надання відпусток, заповнення статистичної звітності, застосування підсумованого обліку робочого часу і т. п. Для найманих працівників та спеціалістів підприємств, організацій та установ міста у відділі праці управління праці та соціального захисту населення міської ради в робочі дні працює телефонна консультативно – інформаційна лінія «Трудові права. Мінімальні гарантії в оплаті праці» (тел. 7-11-50).

Переглядів:99