Відбулася апаратна нарада

04 липня 2016

4 липня в сесійній залі міської ради відбулася чергова нарада із заступниками міського голови, начальниками управлінь, відділів та завідувачами секторів міської ради, головами комітетів самоорганізації населення, керівниками державних установ і комунальних підприємств.

За дорученням міського голови нараду провів заступник з питань діяльності виконавчих органів ради Руслан Котляр.

Про навчальну поїздку до Польщі в рамках участі м.Прилуки в польсько-українському проекті ПАУСІ щодо впровадження громадського бюджету доповів Олександр Сивенко. Під час відрядження заступник міського голови відвідав чотири польських міста та одне селище, які активно використовують переваги громадського бюджету на користь населення. За кошти громадського бюджету там активно розбудовується інфраструктура міста, проводиться благоустрій територій.

Громадський бюджет – це зрозуміла форма презентації основних бюджетних документів та результатів їх впровадження. Він покликаний в доступній формі та доступною мовою дати громадянам розуміння ключових аспектів формування, результатів виконання та контролю за виконанням міського бюджету. Громадський бюджет надає короткий екскурс до ключових документів міста та головних результатів його функціонування з точки зору корисності їх для пересічного громадянина.

У рамках даного проекту за ініціативи міського голови в Прилуках створена робоча група, яка розробила положення про громадський бюджет міста, що нині оприлюднюється і буде винесене на розгляд сесії міської ради у кінці липня. У разі прийняття документу, необхідно буде вирішувати питання виділення коштів з міського бюджету на реалізацію цього напрямку громадської діяльності. До завершення року повинні відбутися усі організаційні заходи щодо реклами проекту, щоб у майбутньому отримати проекти від городян, та провести голосування на їхню підтримку. Лише в цьому році всі організаційні роботи будуть проходити за кошти проекту ПАУСІ.

Про виконання планів роботи комунальними підприємствами міста за тиждень в цілому доповів Руслан Котляр. Докладніше про виконані й заплановані дії комунальних підприємств розповіло їхнє керівництво.

Зі звітів вищезгаданих посадовців зрозуміло, що підприємства не стоять на місті, а виконують запланований обсяг робіт. Плани комунальних підприємств не завжди співпадають з погодними умовами. Косіння трави цього літа перетворилося в справжні перегони через високу температуру і постійні опади, як і прочищення ливневих стоків. Попри сильні дощі, силами КП«Прилукижитлобуд» кількість протікань дахів багатоповерхових будинків помітно зменшено.

Підбиваючи підсумки наради, Руслан Павлович подякував головам комітетів самоорганізації населення за небайдужість і сприяння проведенню ремонтних робіт на території мікрорайонів та контроль якості їхнього виконання.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:118