З Польщі повернулися діти учасників АТО

04 липня 2016

29 червня повернулися додому шестеро дітей учасників АТО, які їздили на відпочинок до Польщі. Десять днів неймовірно цікавої та насиченої програми відпочинку промайнули, як один день.

Діти відпочивали на Мазурах – озерах, що знаходяться на півночі Польщу в Вармінсько-Мазурському воєводстві.

Щодня аніматори проводили для них пізнавальні, розважальні і спортивні заходи», діти вчилися надавати першу невідкладну допомогу, готувати різні кулінарні страви, займалися альпінізмом, плавали на байдарках, човнах і кораблі, відвідали зоопарк, де на відкритій місцевості проживають екзотичні тварини, знайомилися історією цього краю: відвідали Галіндію – парк, де збереглися пам’ятки часів існування язичницьких племен і стали учасниками театрального дійства. У Гвіжицко взяли участь у заходах, присвяченим Дням української культури, мали змогу сфотографуватися із учасниками українського гурту «Гайдамаки».

Відвідали україномовну школу у Бартошицях та українські церкви, які і допомагають українцям у Польщі зберегти свою мову, культуру, традиції, історію та допомагати у важкий час Україні.

Прилуцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді висловлює щиру подяку людям, завдяки яким ця поїздка стала можливою: Комітету «РАЗОМ З УКРАЇНОЮ», подружжю Ірині та Богдану Фешак, директору Комплексу шкіл з українською мовою навчання в Бартошицях (Польща) Любомирі Тхір, отцю Богдану Гарасину. Висловлюємо подяку за гостинність власникам Анні Гащин, Йоланті Бартняк, аніматорам та персоналу Центру активного відпочинку «GWAREK», що біля міста Гіжицко та Віктору Олександровичу Паустовському заступнику директора Сухополов’янської ЗОШ І-ІІІ ступенів, який тривалий час працює у Міжнародних освітніх проектах і сприяє можливості участі у таких проектах наших дітей.

Ми щиро віримо, що ця поїздка стане початком тісної співпраці між нами та людьми, які можуть і хочуть допомагати дітям героїв, що захищали цілісність та незалежність нашої України.

За інформацією Прилуцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді міської ради

Переглядів:132