Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

05 липня 2016

Засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради відбулося зранку 5 липня. Проект рішення «Положення про надання платних послуг Прилуцьким міським Будинком культури» висвітлила для присутніх Катерина Мовчан, начальник відділу культури і туризму міської ради. Передумовою цього рішення стала Постанова Кабінету Міністрів України, в якій вказано, що вартість та перелік платних послуг повинна затверджуватися виконком. Ціни, представлені членам виконавчого комітету на оренду приміщення, прокат музичної й світлової апаратури, квитки на загальноміські заходи тощо, розраховані на базі економічно обґрунтованих витрат, пов'язаних з їхнім наданням. Тому комітет без вагань погодив доцільність їх документального завірення.

Головний лікар комунального лікувально-профілактичного закладу «Прилуцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Людмила Слободенюк доповіла про хід виконання рішення виконавчого комітету «Про затвердження міського плану заходів щодо забезпечення громадян, які страждають на рідкісні (орфанні) захворювання, лікарськими засобами та харчовими продуктами для спеціального дієтичного споживання». За ініціативи міського голови Ольги Попенко стан справ із забезпечення хворих на орфанні хвороби, включаючи онкохворих лікарськими та знеболювальними препаратами значно поліпшився. Доповідач зазначила, що жодних скарг після збільшення фінансування цієї ланки соціальних послуг, від городян не було і всі охочі отримують необхідні препарати.

Щойно зайнявши пост мера, міський голова неодноразово наголошувала, що необхідно покінчувати із практикою надання одноразової матеріальної допомоги жителям міста у розмірі пари сотень гривень. Очільниця Прилук упевнена, що цієї суми замало для поліпшення будь-яких умов життя, харчування чи здоров'я людини, ба більше, така виплата у серйозних випадках є образливою. Поспілкувавшись під час засідання із Ганною Малиш, начальником управління праці та соціального захисту населення, Ольга Попенко вже вкотре висловила бажання збільшити бюджетні видатки на допомогу жителям міста. Коли це станеться на засіданнях сесій міської ради вирішать депутати.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:100