На засіданні виконавчого комітету розглядали важливі питання життєдіяльності міста

13 липня 2016

13 липня відбулося розширене засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради. Низку проектів рішень про виконану роботу управлінь, відділів та секторів міської ради за І півріччя члени виконкому затвердили в першу чергу.

Зміни міської Програми “Впровадження системи вуличного відеоспостереження у Прилуках на 2016-2018 роки” погодив із членами виконавчого комітету Олександр Хвостенко, т.в.о. начальника Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області.

За допомогою встановлених відеокамер правоохоронці вже затримали кількох злочинців й хочуть продовжувати у тому ж руслі. Тому основними змінами, пропонованими членам виконкому за сприяння міського голови Ольги Попенко, були скорочення строку реалізації програми до закінчення другого півріччя, а також встановлення додаткових приладів відеоспостереження на території мікрорайонів міста. Чотирнадцять камер у Прилуках успішно функціонують на сторожі в'їздів та виїздів із міста, на черзі встановлення іще близько тридцяти приладів. Затвердивши рішення, виконком передав його на розгляд депутатів міськради, що відбудеться у п'ятницю, 15 липня.

Наступним питанням виконавчий комітет розглянув Програму “Молоді м. Прилуки”, розраховану на 2016-2020 роки. Головний спеціаліст у справах сім'ї та молоді Катерина Кантур представила присутнім розширений план роботи по культурному розвитку молоді. На проведення розважальних та просвітницьких заходів Програма передбачає виділення із міського бюджету півмільйона гривень. Ця сума викликала чимало суперечок між членами виконкому. Та , врешті, вони вирішили відправити проект рішення на доопрацювання, але з тим, що молоді Прилук ці гроші необхідні, погодились однозначно.

На доопрацювання з ініціативи міського голови було відправлено і Програму “Забезпечення пожежної безпеки на території міста”. Але в порядку денному це питання й було записане як проект рішення про доопрацювання. Обговоривши із членами виконкому суть проблемної ситуації, яка склалась довкола проекту рішення, Ольга Попенко дала зрозуміти, що кошти на програму обов'язково повинні бути виділеними, та не десятки мільйонів одразу, а невеликі частини, посильні бюджетові. Експертами буде визначено першочергові завдання по втіленню програми, наприклад ізоляція електромереж та обробка дерев'яних частин будівель шкіл, садочків, лікарень тощо.

Безпека городян стоїть на першому місці. І хай би хто не говорив, що для прилучанам важливіший ремонт доріг, для міської ради пріоритетом є їхня безпека. Дороги згодом відремонтуються, а шкоду, якої може завдати вогонь, важко переоцінити.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:131