Відбулася позачергова сесія міськради

15 липня 2016

15 липня 2016 року у сесійній залі міської ради відбулося спільне засідання постійних депутатських комісій та пленарне засідання 14 (позачергової) сесії міської ради 7 скликання, де було розглянуто п'ять нагальних питань, по яких ухвалено відповідні рішення.

14 позачергова сесія міської ради не обійшлася без сюрпризів. Під час засідання до сесійної зали завітали члени колективу дошкільного навчального закладу №23. Річ у тім, що спеціалізований дитсадок відвідує всього 17 вихованців. Це дітки із міста Прилуки, Прилуцького та Варвинського районів. У вересні п'ятеро маленьких прилучан повинні продовжити навчання у школах і на вихованні залишиться всього 3 дітей із нашого міста. Утримання закладу та нарахування заробітних плат для 23 членів персоналу обходиться бюджету міста в мільйон двісті тисяч гривень. Усім вихователям закладу, крім деяких пенсіонерів, запропоновано робочі місця. Тож невідомо чому саме зараз колектив дитсадку вирішив завітати на засідання сесії, адже про рішення ради вони знали й неодноразово обговорювали його наслідки. Спілкувалися візитери із депутатами мирно, але їхні вимоги були не зовсім зрозумілими. Рішення, яке передбачає немало перспектив як для дітей, так і для жителів Прилук, вже ухвалено у квітні цього року та вступає в силу з 1 вересня 2016 року. Вихованці закладу отримають належний догляд в сучасних умовах «Прилуцького навчально-реабілітаційного центру». Склалося враження, що батьки й вихователі були спеціально запрошені на захід, адже в підтримку їхнього звернення виступив всього один депутат.

Далі засідання продовжувалося у жвавому ритмі.

Першим народні обранці розглянули зміни до міської Програми “Впровадження системи вуличного відеоспостереження у Прилуках на 2016-2018 роки”, по якому доповів Руслан Крахмілець, начальник Прилуцького відділу поліції ГУНП в Чернігівській області. Зміни відбулися в частині стосовно встановлення додаткових приладів відеоспостереження на території мікрорайонів міста. Чотирнадцять камер у Прилуках успішно функціонують на сторожі в'їздів та виїздів із міста, на черзі встановлення іще близько тридцяти приладів.

На засідання позачергової сесії міської ради було внесено й бюджетні питання, по яких доповіла Олена Ворона, начальник фінансового управління міської ради:

- Про податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

- Про зміни бюджетних призначень міського бюджету.

- Про внесення змін до рішення міської ради (5 сесія 7 скликання) від 28.01.2016 року № 20 «Про внесення змін до рішення міської ради від 24 грудня 2015 року № 3 «Про бюджет міста на 2016 рік" (4 сесія 7 скликання)».

Також депутатський корпус одноголосно ухвалив звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо соціально-економічної ситуації на фоні стрімкого зубожіння населення України, яке вніс на розгляд Віктор Копачевський, депутат міської ради, голова фракції Радикальної партії Олега Ляшка.

Пленарне засідання позачергової сесії міської ради пройшла виважено та конструктивно.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Поіменне голосування 14 позачергової сесії міської ради (додається).

Переглядів:199