ЗВЕРНЕННЯ Прилуцької міської ради Чернігівської області до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України

20 липня 2016

У країні спостерігається напружена соціально-економічна ситуація на фоні стрімкого зубожіння населення. Стрімка інфляція, скорочення робочих місць, аварійний стан житлово-комунальної сфери негативно впливають на якість життя громадян.

Збільшення розміру тарифів на житлово-комунальні послуги, газ, електрику призведе до різкого зниження рівня життя кожного громадянина. В свою чергу відсутність коштів у населення призведе до соціальної напруги. Як представники місцевого самоврядування ми не можемо стояти осторонь актуальних проблем, які хвилюють людей.

Звертаючись до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України, вимагаємо:

1. Впровадження мораторію на підвищення з 1 липня 2016 року тарифів на житлово-комунальні послуги до покращення соціально-економічної ситуації в країні і встановлення прозорого механізму ціноутворення.

2. Заборони нараховувати з 1 липня 2016 року та стягувати з населення пеню за несвоєчасну сплату за комунальні послуги.

4. Заборони постачальникам тепла, газу, електроенергії виставляти споживачам авансові рахунки за ненадані послуги .

5. Ухвалення Постанови ВР №2597 “Про утворення Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради України з перевірки обґрунтованості підвищення тарифів житлово-комунального господарства”.

6. Від Кабінету Міністрів України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг:

1) розкриття та оприлюднення методики розрахунків й обґрунтування підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги (опалення, постачання гарячої води, електроенергія, водопостачання та водовідведення) для мешканців громади міста Прилуки Чернігівської області;

2) негайного перерахунку ціни на газ для населення шляхом зміни формули розрахунку ціни (від прив’язки до європейських ринків до економічно обґрунтованої ціни на основі реальної собівартості видобутку) з метою подальшого зменшення комунальних тарифів;

3) відновлення пільгової норми споживання газу для населення та збільшення її до 2400 куб. м на опалювальний сезон.

Закликаємо Верховну Раду України та Кабінет Міністрів України прислухатися до проблем людей на місцях і негайно врегулювати проблему із підвищенням тарифів!

Ухвалене на 14(позачерговій) сесії

міської ради сьомого скликання

15 липня 2016 року

Переглядів:94