Ремонт прилуцьких доріг

25 липня 2016

25 липня у стінах міської ради відбулася робоча нарада комісії по перевірці стану ремонту доріг, за участі депутатів та представників будівельних компаній.

Міський голова Ольга Попенко акцентувала, що на сьогодні чотири будівельні компанії здійснили поточний (ямковий) ремонт майже десяти тисяч квадратних метрів асфальтного покриття та до кінця літа мають відремонтувати іще 640.

Начальник управління капітального будівництва міської ради Анатолій Ященко зазначив, що за перебігом ремонтних робіт постійно стежать профільні спеціалісти та представники технічного нагляду, які присутні під час здійснення реконструкції кожного лінійного об'єкта.

Ольга Попенко наголосила, що 19 липня розпочато ремонт вулиці Київської від Центральної міської лікарні до ЗОШ №10. Будівельники зняли пошкоджений шар асфальтного покриття за допомогою сучасної німецької техніки. Знятий вторинний матеріал піде на ґрейдерування і підсипання інших вулиць міста.

На сьогодні проходять торги у системі «Прозоро» стосовно капремонту вулиці Білецького-Носенка. Ведеться підготовка проектно-кошторисної документації по Коптєва та Костянтинівської від Ярмаркової до Білецького-Носенка. Ремонт зазначених ділянок дороги завершать у 2016 році.

Довідково: Перелік вулиць, які потребують утручання ремонтників, формувався за результатами зустрічей, що проводилися в мікрорайонах Прилук, До нього додалися й ті вулиці, які обстежувалися фахівцями відділу капітального будівництва. І лише після колегіального обговорення з депутатами профільних комісій був сформований їх остаточний перелік.

Проаналізувавши цінову політику щодо ремонту доріг, обговоривши її з прилуцькими обранцями, дійшли висновку, що вартість ремонту 1 кв.м не повинна перевищувати 300 грн. проти минулорічної – 375 грн. за аналогічний обсяг.

За підтримки депутатів було ухвалено рішення про проведення ремонтних робіт дорожньо-вуличного покриття поза межами системи «Прозоро», а шляхом поділу всієї вуличної мережі на частини, які ремонтуватимуться місцевими бригадами на умовах, вигідних для прилучан, зокрема: на свої ділянки виконавець робіт дає трирічну гарантію, і, що вкрай важливо, фірма-виконавець має бути прилуцькою, аби кошти йшли до нашої казни, а сам виконавець не зник у невідомому напрямку.

Погодилися на таку пропозицію 4 ремонтні організації: ПП «Річроуд», ПП «Ремдор-буд», ТОВ «Будівельна компанія «Прилуки», ПП «Житло-Сервіс».

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:108