Єдина програма підтримки учасників бойових дій стала планом заходів

04 серпня 2016

Спільне обговорення відповідальних посадовців міської ради з головами громадських організацій цільових програм Прилук відбулося 4 серпня. Учасники бойових дій, зокрема антитерористичної операції, вимагали створення єдиної програми підтримки, яка б об'єднувала пункти соціальної допомоги всіх уже діючих програм. Мова йде про героїв АТО, війни в Афганістані, Великої Вітчизняної та ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Міський голова з розумінням віднеслася до бажання ініціаторів зустрічі, але нагальної потреби, а головне, можливості у розробленні цього виду документу немає.

У місті успішно діють і фінансуються 11 цільових програм, які містять пункти про допомогу цим категоріям жителів міста. Вони розроблені різними управліннями, охоплюють різні галузі (медицина, освіта, комунальна сфера), терміни дії та розмір фінансування. Наприклад, за безкоштовне харчування дітей відповідає управління освіти міської ради, а за путівки до таборів відпочинку управління праці та соціального захисту населення міської ради.

Питання як об'єднати усі ці програми, кожна з яких вимагає окремого внесення змін виконавчим комітетом, а далі депутатами ради, і стовідсотково фінансує закладені в неї потреби, з фінансового й технічного боку є занадто складним. А вимоги до його виконання не зрозумілими.

У процесі обговорення виявилося, що вимоги громадських організацій є значно простішими, ніж уявляли члени виконавчого комітету. Учасники ГО потребують не єдиної програми, а доступної й узагальненої інформації про те, які ж пільги вони мають і хто їх забезпечує. Такий висновок зробила заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко. Вона запропонувала, замість того, щоб проводити зміни дієвих документів, розробити план заходів з реалізації підтримки учасників АТО, членів їхніх сімей і т.д. У цьому плані буде зазначено перелік програм, терміни їхнього виконання та відповідальних осіб. Він передбачить звітність виконавців, за якою стежитимуть громадські організації та міська рада.

Кожен з присутніх лишився задоволеним спільним і простим рішенням. Дуже часто головна проблема криється саме у непорозумінні сторін. Варто лише відкинути категоричність і почути один одного, питання вирішуються.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:108