Ювілей незалежної України

24 серпня 2016

24 серпня Україна святкує 25-ліття виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР абсолютною більшістю голосів Акта проголошення незалежності України.

Постання суверенної України відіграло вирішальну роль у розпаді СРСР та остаточному руйнуванні комуністичної тоталітарної системи. Це стало початком відліку нового етапу розвитку демократичної сучасної Української держави.

Разом із десятками сотень великих й малих містечок країни Прилуки святкують величну подію, адже прагнення до свободи – визначальна цінність українців, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності.

Сьогодні о пів на дев'яту дійство розпочалося з покладання квітів у сквері Вічної Слави героям-захисникам України в Другій світовій війні, меморіальної дошки герою-захиснику Вітчизни С.Джевазі та до банера Героям Небесної Сотні. Цього дня жоден пам'ятний знак не залишиться без уваги, як і герой на честь якого він був встановленим.

Урочистий початок святкових заходів з нагоди 25-ї річниці незалежності України відбувся на майданчику біля пам’ятника Т.Г.Шевченку. Еліта міста, депутати обласної, міської та районної рад, міський голова разом із заступниками, члени виконавчого комітету, студенти, школярі, городяни, - усі приклали руку до серця під час звучання гімну нашої незалежної держави.

Презентована виставка «Прилуки за роки незалежності» увібрала в себе маркери нашої української самоідентифікації – історичні світлини, національні символи.

Свій рух делегація продовжила покладанням квітів до пам’ятних знаків захисникам України – воїнам АТО, воїнам-«афганцям», ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Спільна молебень за Україну гулко звучала на Соборній площі. Настоятель, отець Віталій Юрочко виголосив слова підтримки прилучанам у нашій з вами боротьбі за незалежність, яка відбувається кожного дня.

Дійство продовжує Свято урожаю Прилуцького краю, а далі запрошуємо Вас відвідати урочистості з нагоди 25-ї річниці незалежності Україн, які о 12 годині відбуватимуться в міському будинку культури. А також, якщо погодні умови не стануть на заваді, завітайте на змагання з армрестлінгу, презентація ГО «Спортивний клуб В. Лічман» (Центральна площа, 14:00 – 17:00), презентацію громадських організацій міста «У єдності вся наша сила» (Центральна площа, 17:00 – 18:10), Фотосушку (Алея Л.Забашти, 17:00 – 19:00), Флеш-моб «Ми діти твої, Україно!» (Центральна площа, 18:10 – 18:25) та на концертну програму майстрів художньої самодіяльності міста (Центральна площа, 18:25 – 22:00).

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:100