Ювілей незалежної України

25 серпня 2016

24 серпня Україна святкує 25-ліття виняткової історичної події – ухвалення у 1991 році Верховною Радою Української РСР абсолютною більшістю голосів Акта проголошення незалежності України.

Постання суверенної України відіграло вирішальну роль у розпаді СРСР та остаточному руйнуванні комуністичної тоталітарної системи. Це стало початком відліку нового етапу розвитку демократичної сучасної Української держави.

Разом із десятками сотень великих й малих містечок країни Прилуки святкують величну подію, адже прагнення до свободи – визначальна цінність українців, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності.

Сьогодні о пів на дев'яту дійство розпочалося з покладання квітів у сквері Вічної Слави героям-захисникам України в Другій світовій війні, меморіальної дошки герою-захиснику Вітчизни С.Джевазі та до банера Героям Небесної Сотні. Цього дня жоден пам'ятний знак не залишиться без уваги, як і герой на честь якого він був встановленим.

Урочистий початок святкових заходів з нагоди 25-ї річниці незалежності України відбувся на майданчику біля пам’ятника Т.Г.Шевченку. Еліта міста, депутати обласної, міської та районної рад, міський голова разом із заступниками, члени виконавчого комітету, студенти, школярі, городяни, - усі приклали руку до серця під час звучання гімну нашої незалежної держави.

Презентована виставка «Прилуки за роки незалежності» увібрала в себе маркери нашої української самоідентифікації – історичні світлини, національні символи.

Свій рух делегація продовжила покладанням квітів до пам’ятних знаків захисникам України – воїнам АТО, воїнам-«афганцям», ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Спільна молебень за Україну гулко звучала на Соборній площі. Настоятель, отець Віталій Юрочко виголосив слова підтримки прилучанам у нашій з вами боротьбі за незалежність, яка відбувається кожного дня.

Далі на прилучан та гостей міста чекало Свято урожаю Прилуцького краю. Під час проведення якого громадою району за організації райдержадміністрації було встановлено національний рекорд найбільшої кількості короваїв домашнього приготування на одній локації.

О дванадцятій годині в міському будинку культури відбулися урочистості з нагоди свята, де подяками обласної державної адміністрації за багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм, зразкове виконання службових обов'язків, активну громадську діяльність були нагороджені депутати, посадовці та голови громадських організацій.

Після закінчення дощу, що не переставав лити увесь день, було розпочато презентацію громадських організацій міста «У єдності вся наша сила». Під час заходу кожна із них розповіла про головні напрямки своєї дільності, продемонструвала атрибутику й запросили охочий вступити до своїх лав.

Подяками за активну громадську позицію та з нагоди 25-ї річниці незалежності України громадські організації нагороджувала заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Також використані фото Валентини Цербе-Несіної та газети "ВЧ"

Переглядів:113