Роз’яснення постанови Кабінету Міністрів України щодо ціни на природний газ для споживачів

30 серпня 2016

З урахуванням норм Закону, а також вимог Меморандуму про економічну та фінансову політику, схваленого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27.02.2015 № 129, та Програми діяльності Кабінету Міністрів України, схваленої постановою Верховної Ради України від 14.04.2016 “ 1099, Кабінет Міністрів України постановою від 27.04.2016 № 315 “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2015 року № 758” впорядкував ціни на природний газ для споживачів встановивши ціну природного газу — як товару — на рівні 100% паритету до ціни імпортованого газу.

З 1 травня 2016 року гранична роздрібна ціна на природний газ для побутових споживачів встановлення у розмірі 6,879 грн. за 1 куб. метр, яка утворюється з урахуванням оптової ціни природного газу, середньозважених тарифів на послуги з його транспортування та розподілу (установлені НКРЕКП), торгової націнки постачальника та податку на додану вартість.

Коригування цін на газ дозволить залучити значний інвестиційний ресурс у розвиток власного видобудку газу та забезпечить надходження до державного бюджету, що будуть спрямовані на виплату житлових субсидій, які залишаються головним механізмом соціального захисту населення під час оплати житлово-комунальних послуг та гарантують малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на їх оплату незалежно від зміни тарифів.

З більш ґрунтовною інформацією щодо ціноутворення на природний газ, зокрема про складові ціни, обґрунтування необхідності зміни рівня цін тощо, можна ознайомитись на офіційному сайті Мінекономрозвитку (http://www.me.gov.ua) у рубриці “ПРЕС-ЦЕНТР”, підрубриці “Оголошення”.

Переглядів:118