Виконавчий комітет підтримав проекти рішень про нагородження з нагоди відзначення державних свят

06 вересня 2016

6 вересня в сесійній залі Прилуцької міської ради відбулося засідання виконавчого комітету. Члени органу ради разом із міським головою Ольгою Попенко розглянули одинадцять проектів рішень порядку денного, двоє з яких було відправлено на доопрацювання, а решту затверджено.

Доповідач першого питання начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Мовчан представила проект рішення про затвердження Положення про надання платних послуг, встановлення їхньої вартості та пільг по відвідуванню Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І. Маслова.

В минулому році дохід від послуг, що надаються закладом культури, становив 10 тисяч гривень. Ці кошти були використані на придбання, ремонт необхідного обладнання та часткову сплату за комунальні послуги. Цього року вартість послуг підвищилась незначною мірою, адже музей не може дозволити собі розкіш втратити частину відвідувачів, для яких навіть вісім гривень є значними витратами з сімейного бюджету. Проект рішення затвердили одноголосно, хоч і наголосили, що якщо музейна справа прагне бути успішною, необхідно знайти компроміс між ціною та потребами закладу.

Особливу увагу виконкому привернув проект рішення про проведення у місті Прилуки заходи із відзначення у 2016 році 73-ї річниці визволення міста Прилуки від нацистських окупантів та Дня міста 16-18 вересня 2016 року. Після довгого обговорення його відправили на доопрацювання, аби скромна кількість загальноміських заходів “Дня народження міста” не була затьмареною дійством Воздвиженського ярмарку, що відбудеться 24-25 вересня.

Також виконавчий комітет затвердив низку проектів рішень про виділення коштів для: надання матеріальної допомоги кращим спортсменам і працівникам фізичної культури та спорту з нагоди Дня фізичної культури і спорту України; преміювання за вагомий внесок в розвиток фізичної культури та спорту у місті, професійну діяльність та з нагоди Дня фізичної культури і спорту України; преміювання за багаторічну сумлінну працю, активну участь у громадському житті міста та з нагоди 80-річчя з дня народження; преміювання з нагоди Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості України; преміювання з нагоди Дня рятівника і 40-ї річниці з дня створення 5 державного пожежно-рятувального загону УДСНС України у Чернігівській області.

Під час засідання виконавчого комітету міської ради було розглянуто й інші питання:

Про ліквідацію Ради з питань інвестиційної діяльності;

Про провадження торговельної діяльності за межами торговельних приміщень на території об’єктів благоустрою міста Прилуки;

Про внесення змін до постійно діючої комісії по визначенню та відшкодуванню збитків власникам землі та землекористувачам;

Про передачу на баланс лічильника теплової енергії

.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:99