«В пам’яті прилучан»

14 вересня 2016

Щороку 18 вересня прилучати святкують День міста.

73 роки тому, 18 вересня 1943 року в ході Чернігово-Прип’ятської операції, долаючи опір супротивника, військами Воронезького і Центрального фронтів місто Прилуки було визволено від фашистської нечисті.

13 вересня 2016 року о 13.00 годині в приміщенні філіалу ім. О. Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова відбулась краєзнавча година «В пам’яті прилучан». Під час заходу учні загальноосвітньої школи І – ІІІ ст. №2 з розповіді завідуючої філії Тетяни Іващенко дізнались про життя міста в окупаційний час і як відбувалося визволення нашого краю від нацистських окупантів, переглянули документальні кадри з історії визволення Чернігівщини, пригадали прилучан – визволителів міста.

Цікавою була розповідь про події того дня, 73 роки назад, відомого в нашому місті краєзнавця, прилучанина – Анатолія Григоровича Риженка.

Давно вже загоїлися рани, нанесені фашистами, але ніколи у вдячній пам’яті прилучан не зітруться героїчні подвиги визволителів міста над Удаєм, які ціною власного життя принесли нам свободу і незалежність. Запаливши свічку, хвилиною мовчання присутні вшанували їх пам’ять та квітами привітали з наступаючим святом ветерана Великої Вітчизняної війни – Анатолія Григоровича Риженка.

За інформацією Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова

Переглядів:112