Делегація ракетного катера "Прилуки" відвідала місто

19 вересня 2016

18 вересня в міській раді відбулася зустріч із делегацією військового ракетного катера "Прилуки". Під час прес-конференції капітан 3 рангу командир ракетного катера "Прилуки" Павло Рудь вручив міському голові Ользі Попенко подяку, прапор із побажаннями від моряків та фотографію корабля.

Очільниця міста прийняла подарунки й наголосила, що надання шефської допомоги для катера продовжиться і надалі. Ольга Попенко акцентувала, що продовжить роботу по співпраці та прикладе максимум зусиль по вирішенню нагальних проблем ракетного катеру “Прилуки”. На сьогоднішній день екіпаж корабля не налічує жодного прилучанина, але міська влада зробить все можливе, для того, щоб на його борту служили й прилучани.

Під час візиту делегації катера присутні активісти громадських організацій та об'єднань мали змогу поставити капітану ракетного катеру запитання, що найбільш цікавлять городян, серед яких прозвучала ідея проведення екскурсій для школярів міста, які б, можливо, допомогли випускникам зробити вибір професії на користь мореплавства.

Таку ініціативу підтримали й представники громадської організації “Українська громадська рада” із бажанням фінансувати перспективний проект.

Командир ракетного катера "Прилуки" нагородив голову Прилуцького осередку громадської організації “Українська громадська рада” Олександра Руденка пам'ятним знаком за сприяння військово-морським силам України.

Ракетний катер “Прилуки” є приводом для гордості не лише прилучан, а й усієї країни, адже, на момент сумних подій липня 2014 року, зі складу військово-морських сил України із 20 тисяч службовців вийшло 15. Командування нашого катера також здало позиції, але екіпаж виконав свій обов'язок і повернув корабель до дому.

Також Павло Рудь повідомив, що на даний час на катері старшим лейтенантом служить ініціатор волевиявлення під час зміни прапорів колишньої Академії Військово-морських сил України ім. Нахімова в Севастополі з українського на російський. У березні 2014 року під його “керівництвом” курсанти академії виконали національний гімн, не прийнявши сторони перебіжчиків. Уже сьогодні міський голова планує черговій візит на корабель у грудні, щоб передати продовольство, речі та необхідні прилади.

Історична довідка:

Ракетний катер "Прилуки” був побудований у 1979 році, спущений на воду у 1980 році. Названий катер на честь міста Прилуки у 1996 році.

Ракетний катер “Прилуки” є одним з кращих кораблів свого класу ВМС України. Катер неодноразово брав участь у міжнародних навчаннях.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:146