Плани благоустрою на наступний рік

19 вересня 2016

Нарада міського голови із посадовцями та начальниками органів ради відбулася 19 вересня. Перед початком розгляду запланованих питань від імені міської ради Ольга Михайлівна вручила запрошеним гостям, працівникам комунальних підприємств міста та відділів мерії почесні грамоти й подяки за високий професіоналізм. З-поміж нагород директор Прилуцького міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Юлія Касьян була відзначена Подякою Прем'єр-міністра України за вагомий особистий внесок у забезпечення реалізації державної політики соціального захисту населення, сумлінну працю та з нагоди 25-річниці незалежності України.

Про стан забезпечення виконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів у 2015 році інформувала Ганна Малиш. Начальник управління праці та соціального захисту населення повідомила, що відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» для підприємств, установ, організацій, фізичних осіб, які використовують найману працю, встановлений норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів у розмірі чотирьох відсотків середньо облікової чисельності штатних працівників облікового складу за рік, а якщо працює від 8 до 25 осіб — у кількості одного робочого місяця.

Ця норма виконується не всіма роботодавцями. В обласному відділені Фонду в 2015 році перебували на обліку 128 роботодавців міста, з яких 36 бюджетних установ та організацій. У 2016 році (за звітний 2015 рік) від підприємств отримано 128 звітів, за даними яких 113 підприємств виконали норматив в тому числі — 24 бюджетних. Не виконали норматив робочих місць для працевлаштування інвалідів 15 підприємств, з них 12 бюджетні установи: Прилуцьке медичне училище, Фінансове управління Прилуцької міської ради, Прилуцька дитяча музична школа ім. Л.М.Ревуцького Прилуцької міської ради, Прилуцький міський центр соціальних служб для сім'ї дітей та молоді. Підприємства, які не виконали законодавчо встановлений норматив мають до 15 квітня наступного за звітним роком сплатити адміністративно-господарські санкції. Так, двома роботодавцями було сплачено адміністративно-господарські санкції в розмірі близько десяти тисяч гривень.

Про громадський бюджет та його практичне впровадження для мешканців міста розповів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко.

На сьогодні завершено два етапи реалізації проекту. Перший — це реклама, другий — безпосередній прийом проектних заявок від мешканців міста, що тривав місяць від 16 серпня. До відділу економіки за цей час надійшло 38 заявок. З них 11 стосуються благоустрою Прилук, 7 — відділу спорту, 4 — освіти, 9 — архітектури і 7 — культури. Було подано 16 малих проектів (до 50 тисяч гривень) та 22 великих (до 500 тисяч гривень). Нині відділ економіки проводить етап аналізу пропозицій та отримання висновків відповідних структур про доцільність впровадження того чи іншого проекту. Після цих процедур буде оголошено дату початку голосування, яке триватиме 15 днів із середини жовтня. На початку листопада стануть відомі назви проектів-переможців, які почнуть реалізовуватися у 2017 році.

Значна кількість проектів була скерована на встановлення дитячих ігрових майданчиків під багатоквартирними будинками. Дізнавшись про це, члени засідання наголосили на доцільнішому використанні бюджетних коштів. Адже 15 надсучасних, навіть кращих ніж встановлені в мікрорайоні Рокитне, ігрових комплексів придбає для міста меценат, Народний депутат Олег Дмитренко. Вони будуть встановлені по мікрорайонах, а їхня якість буде на багато вищою від тих, які бажають придбати прилучани.

Серед найбільш цікавих проектів звучали створення муніципального духовного оркестру, бібліокінозал, довідник прилучанина, центр реабілітації тварин, молодіжний інформаційно-навчальний центр, науково-популярне видання Анатолія Риженка “Прилуцькі розвідки про Кобзаря”, мобільна сцена для міста та інформаційний екран громади.

Крім зазначених питань учасники засідання провели аналіз виконання доручень міського голови, звернень громадян та суб’єктів господарської діяльності. Ольга Попенко наголосила відповідним посадовцям, що бюджет на наступний рік буде затверджуватися раніше ніж торік. Тому необхідно до витрат на 2017-й обов'язково внести будівництво центральної міської вбиральні, крім того розглянути можливість зробити конструкцію підземною. Також у планах на реконструкцію повинні бути міські бордюри та облагородження паркової зони Меморіалу жертвам фашизму, що біля школи №6.

У рамках цієї зустрічі голови самоорганізації населення мікрорайонів затвердили майбутній колір фасаду міської ради. Ним остаточно буде малиновий.

Сектор інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:106