У пам’яті прилучан!

19 вересня 2016

Щороку, 18 вересня, коли починається осінній падолист, прилучани святкують День міста.

73 роки тому, 18 вересня 1943 року в ході Чернігово-Прип’ятської операції, долаючи опір супротивника, військами Воронезького і Центрального фронтів місто Прилуки було звільнене від фашистської нечисті. Давно вже загоїлися рани, нанесені фашистами, але ніколи у вдячній пам’яті прилучан не зітруться героїчні подвиги визволителів міста над Удаєм, які ціною власного життя принесли нам свободу і незалежність.

Після урочистостей, які проходили в Сквері Вічної Слави, 16 вересня 2016 року, прилучани завітали до філіалу ім. О.В.Кошового Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова, де на майданчику філіалу відбулося відкриття фотодокументальної виставки «В пам’яті прилучан».

Основу виставки склали фото будівель міста Прилуки 1941-1943 рр, копії документів, наказів, розпоряджень влади окупаційного періоду і періоду відновлення міста після визволення, з фондів Державного архіву Чернігівської області, а також колекція військових реліквій періоду Другої світової війни. Під час екскурсії по виставці, гості заходу мали можливість переглянути унікальні світлини, ознайомитись з документальними матеріалами та спогадами прилучан-очевидців подій вересня 1943 на Прилуччині. Присутні мали унікальну можливість для спілкування з ветеранами - учасниками бойових дій.

Відповідальна за проведення заходу, завідуюча філії ім. О.В.Кошовог краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова – Іващенко Т.О.

За інформацією Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова

Переглядів:117