Санітарні пости визначили кращих

22 вересня 2016

Щороку другої суботи вересня всі національні Товариства Червоного Хреста відзначають Всесвітній день першої допомоги.

У ході його проведення велика увага приділяється формуванню навичок та популяризації знань із надання першої допомоги червонохресним активом і волонтерами людям з особливими потребами, одиноким громадянам похилого віку при надзвичайних ситуаціях і вуличному травматизмі. До акції широко залучаються учнівська молодь і студенти.

У Прилуках з нагоди Всесвітнього дня першої допомоги традиційно змагаються шкільні санітарні пости. 14 вересня у гімназії №5 відбулися змагання санпостів середньої вікової групи і конкурс плакатів. Захід мав на меті підвищити обізнаність молоді про роль навичок першої допомоги як у повсякденному житті, так і в надзвичайних ситуаціях. Старшокурсники медучилища, котрі судили змагання, відзначили належний рівень знань і навичок в усіх учасників.

Перше місце посів санітарний пост спеціалізованої школи №6 з поглибленим вивченням інформаційних технологій, друге розділили представники шкіл №№9 та 14, третє – шкіл №№7 і 10. У конкурсі плакатів перемогла школа №7, друге місце у школи №9, третє – у школи №6.

Учасникам змагань та волонтерам, котрі допомагали у проведенні й підготовці турніру, були вручені заохочувальні призи. Переможці отримали грамоти і пам’ятні подарунки. Кафе «Малятко» пригостило всіх смачними пиріжками.

Правління Прилуцької міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста дякує адміністраціям і медпрацівникам навчальних закладів за залучення учнівської молоді до червонохресного руху.

Учасниця змагань Аня Герасименко (школа №7) і Олена Охріменко

Олена Охріменко, голова Прилуцької міськрайонної організації Товариства Червоного Хреста

Переглядів:95