Прилуцькі перевізники обговорили головні проблеми міських маршрутів

29 вересня 2016

Планова зустріч перевізників нашого міста із заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександром Сивенком відбулася 28 вересня.

На початку зібрання профільний заступник інформував підприємців про зміни вимог Міністерства інфраструктури України до перевезень громадським транспортом, а саме: уведення спеціального оснащення транспортних засобів для перевезення інвалідів по зору.

Тричі у рік на прохання Густинського Свято-Троїцького монастиря перевізники виділяють транспортний засіб для перевезення жителів міста до храму на свята: ікони Божої Матері, Трійці та Дня Святих мучениць Віри, Надії, Любові і матері їх Софії. Останнє свято припадає на 30 вересня, цього дня автобуси від'їздитимуть від зупинки гімназії №1.

Під час минулої зустрічі перевізниками міста було порушено питання про відшкодування коштів за перевезення школярів за пільговою вартістю квитка. Власники транспорту нарікали на невідшкодування витрат й на те, що число їздок таких пасажирів значно більше ніж стверджує міська влада. Вирішити це питання вдасться уже найближчим часом. На сьогодні управління освіти міської ради займається видачею учнівських квитків, як тільки загальна кількість виданих документів стане відомою, суму відшкодування розрахують за спеціальною формулою. Лише після детального вивчення питання про відшкодування буде винесено на розгляд виконавчого комітету й, можливо, за його рішенням включено до витрат бюджету міста на 2017 рік.

Також на зустрічі було озвучено рішення по зверненню перевізників на ім'я Прилуцької міської ради, облдержадміністрації та Прилуцької місцевої прокуратури щодо початку роботи на міських автобусних маршрутах ПП “Базальт”. Протягом місяця з моменту укладення договору перевізники бачили тільки три автобуси по маршрутах №20 та №21, що не відповідає умовам договору укладеного на перевезення по ряду соціальних маршрутів. Міський голова терміново відреагувала на заяву й спеціальною комісією було проведено перевірки, у ході яких, автотранспорту приватного підприємства дійсно не було виявлено на маршрутах. У результаті чого був підготований проект рішення виконавчого комітету міської ради про розірвання договору з приватним підприємством, який нині проходить двадцятиденний термін оприлюднення й буде обговорюватися під час наступного засідання у жовтні. Якщо під час обговорень не з'ясується обставин, які виправдають дії підприємства, договір буде розірвано.

У свою чергу представники ПП повідомили, що не були готовими до ситуації, що маршрути, конкурс на перевезення по яких вони виграли будуть збитковими, адже графік руху міського транспорту виявився занадто щільним. Щоб не лобіювати інтересів не тільки заїжджого перевізника, а й міських, Олександр Сивенко, зазначив, що у ході перевірок було виявлено низку порушень вже місцевими підприємцями. І якщо останні не прислухаються до скарг, їх також може чекати участь столичного ПП.

У результаті тривалих обговорень, поки що усно було прийнято рішення спільними зусиллями корегувати графік перевезень по міських маршрутах, щоб кожен із них був не лише прибутковим, а і корисним для городян.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:141