Підсумки апаратної наради, що відбулася 3 жовтня

03 жовтня 2016

Нарада з заступниками міського голови, начальниками управлінь, відділів та завідувачами секторів міської ради, головами КСН, керівниками державних установ, комунальних підприємств відбулася 3 жовтня.

Міський голова Ольга Попенко ознайомила присутніх із планом проведення засідання, в якому першим питанням було розглянуто підсумки проведення Прилуцького міжрегіонального Воздвиженського ярмарку у 2016 році.

Заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко повідомив, що загальна кількість підприємців-учасників ярмарку цього року становила 1701 особу. За кошти, які шляхом електронного переказу вносилися на баланс КП “Прилукижитлобуд” учасниками торгівельного дійства, було погашено витрати на проведення одразу двох свят, Дня міста та Воздвиженського ярмарку. Загальна сума прибутку склала 320 тис. 436 гривень, а витрат 274 тис., при чому майже 54 тис. гривень було виплачено в якості податку на додану вартість. Більша частина витрат припала на винагородження, прибирання, обслуговування та виготовлення поліграфічної продукції. Надлишок прибутку становить 46 тис. гривень, які будуть витрачені на проведення новорічних свят. Виступи відомих артистів під час дійств були оплачені спонсорським коштом. Тож важливо пам'ятати, що з міського бюджету на проведення масових дійств взагалі не витрачалося коштів, тому проведення ярмарку, попри відмову сплати за участь майже п'яти десятків місцевих підприємців є прибутковим для міста.

Під час кожного розгляду питань, які стосуються проведення культурних заходів гостро порушується питання необхідності придбання сцени. Адже постійна оренда конструкції в приватних підприємств з інших областей занадто дорого коштує. Цілком можливо, що кошти на придбання дороговартісної конструкції за підтримки депутатів будуть закладеними до бюджету 2017 року. Таке рішення дозволить не лише економити на святах, а й заробляти, здаючи обладнання в оренду для інших міст.

У ході розгляду інших питань Ольга Михайлівна зазначила, що 7 жовтня о 18:00 в приміщенні агротехнічного коледжу відбудеться зустріч міського голови та відповідних підрозділів міської ради з учасниками АТО стосовно питання виділення земельних ділянок.

Міський голова підняла питання щодо відновлення парків та скверів міста. Першим на черзі, адже потребує найбільшої допомоги, є Меморіал жертвам фашизму, що біля школи №6.

Очільниця міста переймається і станом здоров'я та фізичного розвитку прилучан. Так, розглядаються місця для можливого встановлення спортивних комплексів по мікрорайонах міста. “Якщо ми відновимо хоча б один парк на рік, встановимо хоча б два спортивні майданчики і не полишатимемо справу, то вже за невеликий час усе місто переродиться й стане гордістю прилучан”, - висловилася з цього приводу мер.

На апаратній нараді також стало відомо, що нині активно розвивається й процес початку встановлення 15 універсальних ігрових комплексів, презентованих народним депутатом Олегом Дмитренком. Члени ради активно вивчають території мікрорайонів міста, щоб майданчики для дітей були доступними не лише прилеглим багатоповерхівкам, а й усім жителям.

Про стан підготовки комунального підприємства «Прилукитепловодопостачання» до опалювального періоду доповів директор КП Андрій Гавриш. На сьогодні підприємство готове до початку опалювального сезону, як і навчальні заклади міста. Позапланове ввімкнення опалення в останніх можливе за умов помітного зниження температури в приміщеннях, від норми у 19-21 градуси.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:94