Прес-конференція щодо надання житлових субсидій населенню

04 жовтня 2016

4 жовтня спеціалісти Управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради провели зустріч із представниками місцевих ЗМІ щодо надання житлових субсидій населенню. Новий формат роз'яснювальних робіт сприятиме детальнішому вивченню та розумінню механізму надання субсидій на сплату комунальних послуг городянами, адже більшість важливої інформації жителі Прилук отримують саме із матеріалів засобів масової інформації. Основні відповіді на запитання журналістів надала заступник начальника управління — начальник відділу адресних та соціальних виплат Марина Погуляй.

Головні питання про отримання субсидій мали наступні відповіді:

- Чи доведеться повертати кошти за субсидію і чи може її оформлення перешкодити продажу квартири, будинку чи оформленню спадку?

- Насправді субсидія є безповоротною державною допомогою, а її отримання не пов’язане і не тягне за собою зміни власника житла.

- Чи необхідно використовувати в повному обсязі газ, воду та інші комунальні послуги, на які призначено житлову субсидію?

- Якщо люди не використали всю норму ресурсів на сім’ю, заощаджені кошти субсидії залишаються на рахунках сім’ї та можуть бути використані в подальші місяці, в тому числі і для погашення обов’язкової частки платежу.

- Кажуть, що субсидії не надаються безробітним працездатним громадянам або сім’ям, до складу яких входять такі особи!?

- Якщо здорові молоді люди працездатного віку не навчаються, не перебувають на військовій службі, не працюють і не декларують доходів, але на якісь же кошти живуть, то для розрахунку субсидії їм буде враховано умовний дохід в розмірі двох прожиткових мінімумів для працездатної особи – з 1 травня 2016 року 2900 грн. І субсидія їм буде призначена.

- Правда, що субсидій позбавляють ті сім’ї, які мають депозити!?

- Депозити в банках не враховуються як доходи і не входять в перелік критеріїв, на підставі яких може бути відмовлено в наданні субсидії.

Станом на сьогодні близько 12 тисяч прилучан отримують субсидії, а з початком року Управлінням праці та соціального захисту населення прийнято понад 16 тисяч заяв від претендентів на її оформлення.

Шановні прилучани, Управління праці та соціального захисту населення Прилуцької міської ради просить громадян уважніше заповняти заяви та декларації, не пропускаючи жодного пункту, адже це може призвести до уповільнення процесу оформлення субсидій.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:108