Якби то молодість знала, якби то старість змогла…

06 жовтня 2016

Уже двадцять п'ять років поспіль 1 жовтня увесь світ відзначає День людей похилого віку, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН.

Про повагу до всіх членів суспільства, визнання їх заслуг і значущості, їхньої праці говорить той факт, що в нашій країні, поряд з багатьма святами, введене надзвичайно зворушливе і приємне для багатьох свято - День вшанування літніх людей. Ці люди все життя віддали праці, вихованню дітей, які, перейнявши почесну естафету, продовжують розпочате батьками.

30 вересня 2016 року в Територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Прилуцької міської ради відбувся святковий вогник. Цій зустрічі раділи не лише старше покоління запрошених гостей, а й працівники. З вітальними словами до присутніх звернулася міський голова Попенко Ольга Михайлівна. Вона зазначила, що людей з такими одухотвореними, красивими, щасливими обличчями, неможливо назвати літніми, і запропонувала відзначати День молодої людини, бабусі та дідусі з радістю погодилися.

У ході програми Міщенко Микола Григорович до всіх присутніх звернувся з віршованою порадою, про те що треба цінувати молоді роки, завжди залишатися справжньою людиною, шанувати старість, адже не встигнеш і моргнути, як все краще залишилось позаду. А ще на гостину до нашого центру завітали вихованці дошкільного закладу № 2 й потішили гостей віршиками та гуморесками. На обличчях літніх людей виступили сльози, бо виступ малюків був дуже щирим та оригінальним.

Згодом ведуча святкового дійства Куценко Юлія Миколаївна запросила охочий взяти участь у веселих конкурсах, завданнями яких були заспівати колискову, поділитися рецептом улюбленої страви онуків, затанцювати. Переможців розважальних змагань визначали за силою аплодисментів та дарували їм подарунки.

Як всім відомо люди похилого віку мають багато вільного часу і кожного дня люблять переглядати серіали. Щоб не порушувати традиції, до уваги почесних гостей була запропонована 265 серія мексиканського серіалу «Донна Роза», яку розіграли учасники хору ветеранів.

У залі панувала святкова атмосфера, лунали пісні у виконанні Наталії Полторак, які нікого не залишили байдужим, а Катерина Яковенко підлікувала гостей своїм іскрометним гумором.

І на завершення святкового вогнику директор територіального центру Попко Валентин Петрович побажав, щоб ніщо не затьмарювало будні, а свята супроводжували кожну хвилину, любов дітей та сміх онуків наповнювали радістю душу та запросив гостей до столу, де можна було насолодитися ароматним чаєм, скуштувати бутерброди, тістечка, цукерки, та відвідати смачних тортів, які привезла для всіх на гостинець Ольга Михайлівна. Міський голова поспілкувалася із кожним пенсіонером та висловила свої побажання особисто, а на завершення навіть подарувала пісню «Два кольори», адже нічого так не гріє душу, як прекрасна та щира українська пісня.

Запрошені були дуже задоволені святом, яке підготували працівники територіального центру, а слова подяки від літніх людей назавжди залишаться в серцях і душах працівників установи.

Переглядів:88