Знак подяки від всесвітньовідомого учня

07 жовтня 2016

6 жовтня відбулося засідання узгоджувальної ради з питань, що пов'язані зі встановленням пам'ятників, пам'ятних знаків, меморіальних та анотаційних дошок у місті Прилуки.

Зустріч членів комісії за участі заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяни Фесенко, керівника благодійної організації “Благодійного фонду “Мистецтво дітям” Ірини Касатової та матері всесвітньовідомого жонглера вихідця із Прилук Віктора Кі Лариси Кіктєвої була присвячена питанню встановлення пам'ятника Олександру Грузіну. Ініціатором такої відзнаки заслуг першого вчителя став сам меценат Віктор Кі.

Як відомо, перші кроки у цирковому мистецтві артист робив в міському центрі творчості дітей та юнацтва під керівництвом Грузіна. Сьогодні соліст “Дю Солей” має щільний гастрольний графік містами Європи. Прилучани зможуть побачити його у рідному місті вже 25 жовтня. Цього дня відбудеться прес-конференція, а 5-6 листопада заплановано благодійні концерти та аукціон, кошти з яких будуть використані на встановлення пам'ятника Олександру Грузіну. Концертні програми планують провести аж три, за участі дванадцяти всесвітньовідомих артистів цирку та понад п'ятнадцяти вихованців дитячих циркових студій.

Приємною новиною є і те, що сьогодні, студія, в якій колись навчався Кі, знову працює і має ту ж назву - “Удай”. Дитяча циркова студія відроджена Віктором у 2015 році та має за мету виховувати справжніх артистів, що будуть прославляти нашу країну за прикладом відомого жонглера.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:111