19 жовтня — початок голосування за проекти громадського бюджету

11 жовтня 2016

Чергове засідання робочої групи з питань реалізації громадського (партиципаторного) бюджету в м.Прилуки відбулося 10 жовтня.

На участь у конкурсі громадою міста було подано 39 проектів, що стосуються містобудування та архітектури, сфери культури, фізичної культури та спорту, капітального будівництва та сфери житлово-комунальних послуг. Висновок першої комісії був позитивним майже для всіх учасників, а от висновок відповідних структурних підрозділів ради для двох із них виявився невтішним, адже, об'єкти, які автори проектів пропонували до реставрації чи проведення на їхній базі окремих акцій не належать до комунальної власності. Під загрозою виходу з конкурсу іще один учасник — амбітна програма для навчальних закладів міста, спрямована на вироблення комунікативних умінь “.. за принципом рівний-рівному”, дещо дублює проект, який буде запроваджуватися на рівні Міністерства освіти і науки України.

У автора залишилося зовсім мало часу, щоб узгодити з управлінням освіти Прилуцької міської ради усі нюанси своєї програми й довести, що вона дійсно потрібна городянам. Членам громади, які побоювалися подавати свої ідеї на участь у конкурсі слід також знати, що після проведення голосування й уразі виграшу проекту, усю відповідальність за реалізацію “мрії” переможця візьмуть на себе відповідні підрозділи міської ради.

Загальна сума коштів, зазначена на реалізацію кожного проекту (22 великих — до 500 тис. грн та малих 17 - до 50 тис. грн), становить 7 800 857 — на великі й 721 080 — на малі. Нагадаємо, що переможців у конкурсі буде декілька, але вартість їхнього впровадження не повинна перевищувати 1 500 000 грн.

Голосування за вподобані проекти-учасники розпочнеться вже з 19 жовтня і триватиме до 2 листопада.

Віддати свій голос за конкурсанта ви зможете шляхом електронного чи паперового голосування. У місті в ці дні буде розміщено одразу десять пунктів для приймання голосів: 7 — у комітетах самоорганізації населення кожного мікрорайону, у міській центральній та дитячій бібліотеках, а також в приміщенні міської ради. Одна людина може одночасно проголосувати за два проекти, великий та малий. Голосування відбувається із зазначенням особистих даних, які після проведення конкурсу не розголошуватимуться. Тож, на “дільниці” необхідно прибути із паспортом або водійськими правами.

Перелік та опис кожного проекту можна буде згодом побачити на сайті прилуцької міської ради та переглянути під час самого голосування в агітаційних матеріалах.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:105