У Прилуках вітали чемпіона-параолімпійця

21 жовтня 2016

Член Параолімпійської збірної України з футболу, чемпіон XV літніх Параолімпійських ігор, наш земляк Олег Лень сьогодні був почесним гостем міського голови Ольги Попенко.

Зустріч відбулася за участю спортсменів, тренерів, фізкультурно-спортивної громадськості та активної молоді міста.

Учасники зустрічі вітали нашого прилучанина Леня Олега Валерійовича золотого призера літніх Параолімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро з перемогою.

Прилуки завжди славилися досягненнями спортсменів. На престижних змаганнях наші спортсмени демонструють вагомі досягнення та здобувають «пальми першості» не лише в Чернігівській області і Україні, а й в Європі та світі.

Олег у складі Параолімпійської збірної України по футболу тільки завдяки титанічній праці виборов - золото!

І дуже приємно, що завдяки нашому земляку вкотре піднявся Прапор України та зазвучав наш Гімн і весь світ побачив, що наша Україна непоборна та найкраща.

Чемпіона вітала міський голова - Попенко Ольга Михайлівна.

Теплі слова, вручені подяки та квіти сьогодні все було для Олега та його батьків. Ольга Попенко у виступі наголосила, що протягом місяця спільно з Чернігівською обласною державною адміністрацією буде вирішене квартирне питання для нашого Олімпійського чемпіона.

Щире вітання Олег прийняв від заслуженого майстра спорту України, володарки першої олімпійської нагороди незалежної України з біатлону у 1994 році на ХVІІ Олімпійських іграх у Норвегії, призерки чемпіонатів Світу, Європи та етапів Кубку Світу з біатлону «Почесний громадянин м. Прилуки» - Цербе-Несіної Валентини Адамівни.

З вітальним словом виступив директор Прилуцької дитячо-юнацької спортивної школи. Школи, яка виховала учасників Олімпійських ігор, чемпіонів та призерів чемпіонатів світу, Європи, Радянського Союзу, України - Маценко Сергій Володимирович.

Шлях до Олімпійських вершин вимагає титанічних зусиль, терпіння і наполегливості.

Повернувшись у недалеке минуле згадаємо як же починалася спортивна кар'єра прилуцького чемпіона.

Довідково:

У 2001 році батьки Олега привели його у Дитячу юнацьку спортивну школу нашого міста, першим його тренером був Олександр Іванович Тарануха. Саме у спортивній школі Олег опанував ази футбольної науки.

У 2007 році вступив до університету ім. Т.Г.Шевченка на факультет фізичного виховання і почав виступати за Чернігівську команду «Інваспорт-1» та продовжував покращувати свою спортивну майстерність виступаючи за футбольний клуб Прилуки, команду Арсенал.

У 2012 році став гравцем національної параолімпійської збірної з футболу.

У складі якої не одноразово ставав призером та переможцем міжнародних змагань, а саме:

2013 рік - срібні призери міжнародного турніру в Італії.

2014 рік - срібні призери міжнародного турніру в Нідерландах.

2014 рік - переможці міжнародного турніру в Австрії.

2015 рік - срібні призери Чемпіонату світу в Англії, де вибороли путівку на Параолімпіаду у Ріо-де-Жанейро.

2016 рік — ПЕРЕМОГА на Параолімпійських іграх у Ріо-де-Жанейро.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:106