Підсумки апаратної наради міського голови

31 жовтня 2016

Нарада з заступниками міського голови, начальниками управлінь, відділів та завідувачами секторів міської ради, головами КСН, керівниками державних установ та комунальних підприємств відбулася 31 жовтня.

Міський голова Ольга Попенко ознайомила присутніх із планом проведення засідання, в якому першим питанням було розглянуто підсумки роботи Прилуцької міської дитячої лікарні за останній період.

Головний лікар медичного закладу Яна Погоріла (Близнюк) навела присутнім статистичні дані про стан вакцинації дітей проти найпоширеніших захворювань. За планом Міністерства охорони здоров'я до кінця року має відбутися надходження додаткової кількості вакцин, адже на сьогодні їх не достатньо для забезпечення малолітніх жителів міста. Зволікання із виділенням препаратів може привести до спалахів інфекцій, про які ми вже давно забули, наприклад, дифтерія, кашлюк. Та попри загрозу міська влада не може виділити кошти із власного бюджету на закупівлю вакцин, адже фінансування цієї галузі здійснює держава.

З 1 липня 2016 року завдячуючи порозумінню з міською владою загальний стан матеріально-технічного забезпечення лікарні значно покращився. Коштом виділених призначень було реалізовано заміну вікон на території двох поверхів поліклінічного відділення, закуплено необхідний м'який інвентар (постільну білизну, подушки, матраци), пральні машини, холодильники для зберігання ліків, кисневий концентратор, апаратуру для фізіотерапевтичного відділення, стерилізаційні сухо жарові шафи. Крім того, очікується доставка низки апаратів та проводиться косметичний ремонт кабінетів, здійснюється підготовка приміщення для встановлення апарату УЗД діагностики.

Яна Вікторівна також повідомила, що на майбутнє, за підтримки міського виконавчого органу влади, планує комфортизувати прийом городян, реалізувавши електронну систему реєстрації. Це допоможе позбавити людей очікування у черзі, надаючи змогу здійснити запис на прийом до лікаря у зручний час.

Гарні новини учасникам засідання повідомив й директор територіального центру соціального обслуговування Валентин Попко. Він доповів про провадження нових державних стандартів у наданні соціальних послуг.

Згідно штатного розпису в закладі працює 90 чоловік, на обслуговуванні яких перебуває 1771 житель міста. У зв'язку з тим, що постанова Кабінету Міністрів України №1417, якою керується у своїй роботі заклад, зазнала змін, на засіданні найближчої сесії планується затвердити нове положення та структуру територіального центру. В ньому будуть відсутні відділення соціально-медичних послуг та соціально-побутової адаптації, натомість утворено нове відділення денного перебування. Друга важлива зміна стосується нових стандартів соціального обслуговування, які включатимуть: догляд удома, соціальну адаптацію, соціально-економічну допомогу. За можливості надаватимуться послуги психолога, представництво інтересів, посередництво в конфліктах, транспортні послуги.

Наступним міський голова озвучила питання щодо відновлення парків та скверів міста. Першим на черзі, адже потребує найбільшої допомоги, є Меморіал жертвам фашизму, що біля школи №6. На його території планують розміщення Алеї Героїв АТО.

Обговорили питання й регулювання спилювання черги дерев КП “Міськсвітло”. Під час наради стало відомо, що ліквідація насаджень відбувається не за планом, а за можливістю відключення ліній електромережі.

Низка життєво важливих для міста питань, таких як розчищення водостоків, потребують більш детального вивчення, адже під час сильних дощів затоплюються вулиці із насиченим рухом транспорту. Ольга Михайлівна дала доручення відповідним службам вирішити питання усунення проблеми, яка багато десятків років заважає жителям Прилук.

На разі активно приймаються пропозиції до формування бюджету на наступний рік. Депутати в найближчий термін мають розглянути подані проекти, щоб мати можливість реалізувати їх у 2017 році.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:108