Всеукраїнський референдум: історія і сучасність

01 грудня 2016

1 грудня в приміщенні краєзнавчого музею відбувся круглий стіл присвячений 25-й річниці Всеукраїнського референдуму на підтвердження Акта проголошення незалежності України під назвою «Всеукраїнський референдум: історія і сучасність».

Запрошена на захід інтелігенція міста мала можливість заслухати доповіді співробітників музею про історичні передумови та хід проведення Всеукраїнського референдуму, а також переглянути документальну хроніку тих доленосних подій. Жваве обговорення відбулось під час підняття на круглому столі питань щодо сучасних політичних процесів, які відбуваються в Україні: причини Революції гідності, війна на сході країни, агресія Російської федерації проти України та подальша доля нашої держави.

Підсумовуючи результати проведеного круглого столу директор музею Зоць Тетяна Миколаївна відмітила: «Які б негаразди не переживала Україна нині, для українського люду референдум 1 грудня 1991 року став не лише випробуванням на політичну зрілість, а й школою народовладдя, адже вперше в історії України її майбутнє залежало насамперед від громадян. Референдум довів, що український народ здатний самостійно вирішувати найважливіші питання суспільного та державного життя. Це волевиявлення ознаменувало шлях до створення Незалежної України та розбудови демократичного суспільства».

За інформацією директора Прилуцького краєзнавчого музею ім. В.І.Маслова, Тетяни Зоць

Переглядів:124