Учасники інтелектуальної гри дізналися про свої права

08 грудня 2016

10 грудня в світі відзначається Міжнародний день прав людини, адже саме 10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла Декларацію прав людини, яка проголосила, що всі люди мають рівні права. Так виникла Загальна декларація прав людини, в якій закріплені основні права як дорослих, так і дітей.

7 грудня до Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького – Носенка на інтелектуальну гру «Дізнайся про свої права!» завітали учні 7- В класу школи-гімназії № 5. Життєвий досвід багатьох поколінь у різних країнах світу вчить, що не буде дітей – не існуватиме й держави. Діти – дзеркало будь-якої держави, її майбутнє. Кожна держава має захищати дітей і піклуватися про них.

Бібліотекар Оксана Проценко, використовуючи мультимедійну презентацію, ознайомила дітей з Конвенцією про права дитини, схвалену сесією Генеральної Асамблеї ООН 20 листопада 1989 року, підкреслила, що Права дитини – це певні можливості, які надаються для того, щоб жити й дорослішати. Переглядаючи бук трейлер за відомими літературними творами, учні повторили свої права. Інакше кажучи, запам’ятали, що вони можуть робити і в чому їм не можуть відмовити.

Після теоретичних занять прийшов час і пограти. Гра «Впіймай право за хвіст» мала за мету серед низки прав розпізнати справжнє й вигадане; гра «Права і обов’язки» допомогла краще зрозуміти різницю між поняттями «Право» і «Обов’язок».

Кожна дитина при народженні отримує ім’я. І це її законне право. Гра «Впізнай своє ім’я» викликала у школярів неабияку цікавість, адже кожен міг використати своє право на отримання інформації про своє ім’я. Участь у грі взяла й класний керівник Валентина Скрипченко.

За інформацією Прилуцької міської бібліотеки для дітей ім. Павла Білецького – Носенка

Переглядів:104