Співпраця Прилуцького професійного ліцею з роботодавцями виходить на новий рівень

27 грудня 2016

Найважливішою передумовою успішної діяльності служби зайнятості є побудова тісної взаємодії з роботодавцями та соціальними партнерами. 525 роботодавців міста та району зверталися до служби зайнятості щодо сприяння в укомплектуванні персоналом.

Роботодавці сьогодні потребують не просто робітників, а висококваліфікованих працівників, які володіють сучасними технологіями, технікою та обладнанням. І завдання навчальних закладів професійно-технічної освіти - підготувати таких фахівців. Тому фахівці центру зайнятості провели засідання круглого столу на тему: «Перспективи та потреби робітничих кадрів у Прилуцькому районі та м. Прилуки» на базі Прилуцького професійного ліцею залучивши 21 роботодавця, які мають потребу у фахівцях таких як: «кухар», «швачка», «електрогазозварник».

Директор Прилуцького міжрайонного центру зайнятості Анатолій Нестеренко наголосив, що фахівці центру зайнятості допомагають роботодавцям вчасно і якісно укомплектувати посади, особливо кваліфікованими робітниками. За 11 місяців поточного року до центру зайнятості було подано вакантних посад: «кухар» - 56, укомплектовано - 42; «швачка» -80, укомплектовано - 12; «електрогазозварники» - 52, укомплектовано - 42. Отже, ті професії, яким навчають у Прилуцькому професійному ліцеї, користуються попитом на ринку праці у Прилуцькому регіоні.

Інформацію про сучасний стан навчального закладу, проблеми розвитку та шляхи їх вирішення надав учасникам засідання «круглого столу» Анатолій Дорошенко - директор професійного ліцею.

Також роботодавці мали можливість ознайомитись із майстернями та класами, де досвідчені майстри передають свій досвід учням ліцею.

У ході обговорення присутні роботодавці ФОП Харченко В.М., ФОП ФОП Дубовик А.М., ФОП Дубровський В.В., ФОП Гаврись Л.І., , ФОП Костриця Н.Л. - Мамайсуров С.А. (шеф-кухар), Ткаченко С.Г. - директор ПП «Таксстройград», Сергієнко В.М. - головний інженер ПраТ «Прилуцький м’ясокомбінат» висловили надію, що навчальний заклад, спроможний забезпечити професійно-мобільними і кваліфікованими кадрами підприємства, а також надали пропозиції щодо удосконалення спільного партнерства між ліцеєм, роботодавцями та службою зайнятості, а саме:

здійснювати спільно з роботодавцями профорієнтаційну роботу з учнями закладу;

центру зайнятості надавати оперативну інформацію про потребу у кваліфікованих робітничих кадрах Прилуцького регіону;

залучати до участі в навчально-виробничому процесі роботодавців;

надання можливості учням вивчати нову техніку, нові технології та працювати з сучасними матеріалами у навчальних майстернях ліцею;

включення учня у безпосередній виробничий процес на підприємстві під час виробничої практики, що сприятиме адаптації до виробничих умов та виробничого колективу.

Прилуцький міськрайонний центр зайнятості

Переглядів:84