Обережно! Ожеледиця!

17 січня 2017

З перших днів похолодання різко побільшала кількість випадків травмування від необережних падінь під час ожеледиці. На сьогоднішній день до травмпункту щодня звертається більше 60 громадян.

Попереду ще буде довго зимова негода, саме тому виконуйте елементарні правила безпеки під час ожеледиці:

людям похилого віку та вагітним жінкам краще взагалі не виходити з будинку без супроводу;

будьте обережні при переході дороги, адже ожеледиця заважає рухові транспорту, що різко збільшує кількість аварій;

не тримайте руки в кишенях; ходіть по тротуарах, посипаних піском або сіллю, а якщо вони не посипані, ходіть по не притоптаному снігу, який зазвичай залишається на внутрішньому краї тротуару;

відмовтеся від каблуків;

взуття має бути з мікропористої чи іншої м’якої основи.

Якщо Ви впали і через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль у суглобах, утворилися пухлини – терміново звертайтеся до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з поганими наслідками.

Якщо Ви стали свідком падіння людини на вулиці – насамперед, заспокойте її. Не намагайтеся зразу її підхопити і поставити на ноги, цим Ви можете завдати додаткового болю та травм.

Дійте в залежності від того, як буде себе почувати потерпілий. Якщо він в змозі рухатися сам – допоможіть йому підвестись, а якщо відчуватиме гостру біль чи втратить свідомість – необхідно надати першу долікарську допомогу та викликати швидку медичну допомогу.

Звертаємося до всіх – дотримуйтеся наших порад, і вони допоможуть Вам зберегти своє життя та здоров’я!

Ганна Дубина, методист НМЦ ЦЗ та БЖД Чернігівської області

Переглядів:75