Прилучани відзначають День Соборності України

20 січня 2017

Напередодні свята, що об'єднало розділену Україну в 1919 році, прилучани відвідали загальноміські урочисті заходи.

Зранку 20 січня відбулося покладання квітів до пам'ятника Тарасові Шевченку, пам'ятного знака воїнам АТО, які загинули за Незалежність України та банера «Небесної Сотні». Посадовці міської ради, депутати, члени громадських організацій та небайдужі жителі міста вклонилися перед заслугами героїв минулого й сьогодення.

22 січня 1919 року злилися століттями відірвані одна від одної частини єдиної України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на велелюдному зібранні було урочисто проголошено злуку Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки.

Виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом творчої енергії нації та прагнення до етнічної і територіальної єдності, тож й цьогорічні урочистості з нагоди свята не обійшлися без пісні та танцю.

Зібрання «Єднання заради Незалежності» відбулося у Центрі творчості дітей та юнацтва.

Перед студентською та шкільною молоддю міста з вітальним словом виступили міський голова Ольга Попенко,

учитель історії гімназії №1 ім. Георгія Вороного Валентина Борох, студентка агротехнічного коледжу Анна Кудряшова та захисник нашої держави, воїн АТО Сергій Цибенко.

Останній наголосив, що головним багатством та рушійною силою нації завжди була амбітна й нестримна молодь. І сьогодні, коли ідуть бойові дії на сході України, наш народ піднявся, щоб захистити свою єдність і незалежність.

Незалежність України дає можливість кожному з нас стати господарем своєї землі, а для того, щоб ним стати, потрібно, найперше, любити землю, віддавати їй розум, серце і душу.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:119