Підсумки роботи Прилуцької міжрайонної виконавчої дирекції Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності за 2016 рік

25 січня 2017

Прилуцька міжрайонна виконавча дирекція є одним із робочих органів Чернігівського обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (далі – Фонд), що здійснює, зокрема, матеріальне забезпечення та надання соціальних послуг застрахованим особам м. Прилуки, м. Ічня, Прилуцького та Ічнянського районів.

Станом на 1 січня поточного року в дирекції на обліку перебуває 6289 страхувальників.

За 2016 рік підприємствами, установами і організаціями до дирекції надано 3417 заяв – розрахунків на фінансування матеріального забезпечення працюючих на загальну суму 19,06 млн. грн. у тому числі: по тимчасовій непрацездатності на 13,42 млн. грн., по догляду за хворою дитиною на 1,03 млн. грн., по вагітності та пологах на 4,54 млн. грн. та на поховання 0,07 млн. грн. (розмір цієї допомоги складає 2200 грн.). Усі вони профінансовані. Одним із пріоритетних напрямів роботи було забезпечення застрахованих осіб путівками на реабілітаційне (відновлювальне) лікування на базі санаторно-курортних закладів. Медична реабілітація призначається пацієнтам після закінчення гострого періоду захворювання в разі наявності обмежень життєдіяльності та здійснюється за медичними показаннями після стаціонарного лікування, тобто є наступним етапом лікування хворого для найшвидшого повернення його до працездатності та скорочення термінів перебування на «лікарняному», який оплачується за рахунок коштів Фонду. Саме тому відбір хворих здійснюють лікувально-профілактичні заклади.

Даним питанням дирекція займалася у співпраці з 4 лікувально-профілактичними закладами, а саме: Прилуцькою центральною міською лікарнею, Прилуцькою та Ічнянською центральними районними лікарнями та Прилуцькою дитячою міською лікарнею. У 2016 році 48 застрахованих осіб отримали відновлювальне лікування в реабілітаційних відділеннях санаторіїв ПрАТ «Трускавецькурорт», ПрАТ «Миргородкурорт», ДП «Клінічний санаторій «Карпати», ДП «Клінічний санаторій «Жовтень» та інших.

Здійснювався контроль за дотриманням порядку використання страхувальниками страхових коштів. Так, з метою перевірки правильності використання страхових коштів на підприємствах, установах та організаціях, а також фізичними особами, що використовують найману працю, спеціалістами дирекції проведено перевірки 149 страхувальників, з них у 52 виявлено порушення та застосовано фінансові санкції на суму 42,1 тис. грн.

Установлено, що найбільш розповсюдженими є наступні порушення: невірне визначення страхового стажу працівників і відпрацьованих робочих днів у розрахунковому періоді; помилкове віднесення на рахунок коштів Фонду перших п’яти календарних днів, які роботодавець повинен оплатити за власний рахунок та інше.

Велику роль у недопущенні помилок при використанні коштів Фонду є знання нормативної бази, з якою кожен роботодавець може ознайомитись на офіційному сайті Фонду. Водночас, проводяться відповідні навчання по роз’ясненню норм законодавства по соціальному страхуванню, на яких спеціалістами дирекції висвітлюються проблемні питання та шляхи їх вирішення. Також у засобах масової інформації м. Прилуки, Прилуцького та Ічнянського районів опубліковано 97 матеріалів з актуальних питань роботи дирекції та роз'яснень діючого законодавства у сфері загальнообов'язкового державного соціального страхування.

За детальною інформацією звертайтеся за адресою: м. Прилуки, вул.Вокзальна, 46/1, або за телефонами 3-15-53, 3-21-94.

Прилуцька міжрайонна виконавча дирекція

обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової

втрати працездатності

Переглядів:112