На зустрічі з перевізниками

26 січня 2017

Позапланова зустріч із підприємцями, які здійснюють перевезення по міських маршрутах Прилук, відбулася 25 січня. Її проведення пов'язане з необхідністю впровадження оновленого графіка руху автобусів по маршруту №21 “273 квартал — Дослідна” та вирішенням нагальних питань сфери перевезення. Розмову з підприємцями вів заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко.

Першим питанням порядку денного було розглянуто скарги містян на якість перевезень, озвучені під час звітів міського голови Ольги Попенко по мікрорайонах. Поруч із маломісткістю деяких автобусів головним болем жителів мікрорайону М’ятно-дослідної станції лишається відсутність вбиральні для працівників сфери перевезень. Хоч перевізники й кажуть, що мають домовленість з автозаправною станцією по вул. Вавілова про використання її вбиральні, скарги мешканців не закінчуються. Зважаючи на те, що примусити перевізників збудувати відповідне приміщення міська влада немає права, їх повторно попросили контролювати поведінку підлеглих працівників.

Вислухавши зауваження, учасники засідання перейшли до розгляду наступного питання. Як відомо, з 11 листопада минулого року почалася процедура оприлюднення проекту рішення виконавчого комітету (“Про затвердження розкладу руху автобусів міського автобусного маршруту загального користування №21 «273 квартал – Дослідна»”) про зміни графіку руху 14 одиниць автобусів за даним маршрутом. Під час оприлюднення пропозицій та зауважень від перевізників до виконкому не надійшло, тому дане рішення було затверджене 21 грудня 2016 року. За проведеним аналізом графік руху 21 маршруту з іншими (№1, 5, 5А) від зупинки М’ятно-дослідної станції збігатиметься у восьми випадках, тоді як на сьогодні це відбувається аж 18 разів і з сімома іншими міськими маршрутами. Дев'ять перевізників, які здійснюють перевезення по маршруту №21, мають висловити свою точку зору щодо введення нового графіку в дію у понеділок 30 січня.

“Постанова Прилуцького міськрайонного суду від 18 січня 2017 року, згідно якої, за позовом перевізників було скасовано певні пункти, що стосуються тарифу на перевезення школярів на міських маршрутах загального користування, не привела до підвищення цін”, - повідомив Олександр Сивенко.

За рішенням суду пункти рішень виконавчого комітету від 31 травня 2016 року та 20 січня 2015 року було скасовано. У першому було вказано, що діти мають право їздити за тарифом 1 гривня протягом усього року, а в другому — лише під час навчальних занять. Натомість в дію вступило рішення виконавчого комітету від 12 листопада 2014 року, де вказано тариф перевезення для школярів у розмірі 1 гривні без обмеження у часі. Тобто навіть у літній період діти зможуть користуватися транспортом за 1 гривню.

Лишається відкритим питання відшкодування коштів за перевезення пільгової категорії громадян. Формула розрахунку міської ради щодо повернення коштів перевізникам за надану пільгу включає всього вісім їздок пільговиків на місяць, хоча за фактом вони користуються транспортом загального призначення набагато частіше. Рішення цієї проблеми повинно відбутися на державному рівні, зазначив заступник міського голови, адже щоб контролювати потік пільговиків необхідно введення дороговартісних систем, будь то електронний квиток чи монетизація пільг на послугу.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:113