Підсумки 22 сесії міської ради

30 січня 2017

Перед початком розгляду питань порядку денного на 22 сесію міської ради, що відбулася 27 січня, завітали батьки учнів ЗОШ №13 імені Святителя Іоасафа Бєлгородського.

Стривожені не достеменною інформацією про переведення на навчання учнів молодших класів до основного приміщення школи, вони закликали до проведення громадських слухань для висловлення своєї чіткої позиції проти намірів влади.

Міський голова та посадовці ради довели до відома присутніх, що вивчають питання раціонального використання основного приміщення закладу й для громадських слухань з даного приводу немає підстав. Адже мова в першу чергу йде про розвиток школи, а не про закриття її меншої частини.

Сьогодні у закладі в обох приміщеннях навчається 332 дитини, при тому, що основне приміщення ЗОШ розраховане на 362. Через те, що останнє знаходиться в не належному для навчання учнів початкової ланки стані, його необхідно ремонтувати та оснащувати необхідним матеріальним забезпеченням. Лиш після того, як батьки школярів побачать кардинальні зміни, які відповідатимуть усім нормам навчального процесу, двері закладу відкриються для першачків.

Наразі міський голова запропонувала провести загальношкільні батьківські збори, аби люди змогли побачити, що навчальний заклад планують розвивати й тривожитися про його долю немає підстав. Розгляд питань порядку денного розпочався з погодження міської цільової Програми «Цукровий діабет на 2017 рік», що гарантує забезпечення централізованих заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет на суму 1,5 мільйона гривень.

Після ухвалення низки «технічних» питань депутати підтримали рішення Про заснування краєзнавчої премії імені Дмитра Шкоропада «Рідний край» та скасування літературної премії імені Анатолії Дрофаня в номінації «Проза», яке дублює премію «Квіт папороті» імені Любові Забашти.

Музейна краєзнавча премія імені Дмитра Овсійовича Шкоропада заснована Прилуцькою міською радою та Прилуцьким краєзнавчим музеєм ім. В.І.Маслова з метою підтримки краєзнавства як важливого засобу громадянсько-патріотичного виховання та заохочення дослідників історії Прилуччини до нових і важливих здобутків у галузі краєзнавства.

Премія присуджуватиметься один раз на два роки до дня народження Дмитра Шкоропада (15 червня). До участі у конкурсі допускатимуться вагомі дослідження авторів та авторських колективів у різних напрямках краєзнавства.

Переможцям присвоюватиметься звання «Дипломант» із врученням диплому І, ІІ, ІІІ ступеня затвердженого зразка та грошових винагород: перша премія – 1500 гривень, друга премія – 1000 гривень та третя премія – 500 гривень.

Перелік проектів рішень, які увійшли до розгляду сесії та результати голосування депутатів ради додаються.

Результати поіменного голосування 22 сесії міської ради (додаються).

Порядок денний 22 сесії міської ради (додається).

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

Переглядів:129