Про фінансове забезпечення соціальної сфери міста та закупівлю медичного обладнання

30 січня 2017

Під час апаратної наради міського голови, яка відбулася 30 січня, начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Ганна Малиш звітувала про соціальні програми для мешканців міста Прилуки на 2017 рік та їх фінансове забезпечення.

Для надання додаткових соціальних гарантій учасникам АТО Прилуцькою міською радою затверджено міську Програму «Забезпечення санаторно-курортним лікуванням учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих під час проведення АТО на 2016 - 2020 роки». На реалізацію програми у 2017 році з міського бюджету передбачено 199,0 тис. грн. Згідно з даною Програмою в 2016 році закуплено путівки 32 учасникам АТО на загальну суму 198,7 тис. грн.

Відповідно до міської програми «Пільги місцевої влади на оплату житлово-комунальних послуг та послуг зв’язку сім’ям воїнів, загиблих (померлих) в Афганістані, учасникам бойових дій, які брали участь в антитерористичній операції, сім’ям воїнів, загиблих під час участі в антитерористичній операції, захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, інвалідам по зору — членам УТОС, спілці ветеранів Афганістану на 2016-2018 роки» щомісячно надаються пільги на житлово-комунальні послуги інвалідам по зору 1 та 2 групи та учасникам АТО. У 2016 році за даною програмою отримали додаткові пільги 112 інвалідів по зору та 324 учасники АТО на суму 926,6 тис. грн. У цьому році на реалізацію даної програми передбачено кошти на суму 701,4 тис. грн.

З серпня 2016 року діє міська програма «Фінансова підтримка Громадської організації «Учасники Антитерористичної Операції «ЩИТ» на 2016-2018 роки». У минулому році профінансовано за даною програмою кошти на суму 45,0 тис. грн. На 2017 рік передбачено 50,0 тис. грн.

Відповідно до міської програми «Фінансування пільг на оплату послуг зв’язку, компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших пільг з міського бюджету на 2017 рік» заплановано використати кошти:

- пільги на капітальний ремонт власних житлових будинків і квартир громадян, що мають право на таку пільгу - 100,0 тис. грн. Відшкодовано в минулому році 36 особам компенсацію на суму 180,0 тис. грн.;

- пільги на санаторно-курортне лікування - 2,2 тис. грн. У 2016 році компенсацію отримала 1 особа на суму 400 грн.;

- компенсація за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом загального користування - 1142,4 тис. грн. (з розрахунку 3400 осіб). У 2016 році за даним напрямком відшкодовано 489,5 тис. грн.;

- компенсація за пільговий проїзд окремих категорій громадян залізничним транспортом - 340,0 тис. грн. У 2016 році відшкодовано 340,0 тис. грн.;

- пільги на послуги зв’язку - 516,0 тис. грн. Отримали в тому році в середньому 2000 осіб на суму 506,5 тис. грн.;

- компенсація за пільговий проїзд учасників ліквідації аварії на ЧАЕС - 8,0 тис. грн. У 2016 році отримали 17 осіб на суму 6,8 тис. грн.

З кожним роком, як в цілому по Україні, так і безпосередньо в м.Прилуки, збільшується кількість людей, які потребують постійної сторонньої допомоги. Ця необхідність пов’язана зі старінням населення, хворобами, які спричиняють інвалідність, втрату людиною працездатності та можливості до самообслуговування. Тому, міською програмою «Компенсація особам, які надають соціальні послуги на 2017-2019 роки» передбачено на поточний рік 480 тис. грн. У минулому році за даною програмою 219 осіб одержали кошти на суму 396 тис. грн.

Уперше, протягом 2016 року діяла міська програма «Організація оплачуваних громадських робіт на 2016 рік в м. Прилуки», за допомогою якої були залучені безробітні особи, які перебувають на обліку в Прилуцькому міськрайонному центрі зайнятості, для оперативного інформування мешканців м. Прилуки про призначення житлових субсидій. Завдяки зазначеним працівникам, заявники мали можливість отримати повідомлення про призначення субсидії за адресою проживання. У цьому році також з травня буде діяти дана програма, на реалізацію якої передбачено 76,0 тис. грн. (+ 76,0 тис. грн. кошти центру зайнятості).

Для покращення обслуговування населення Прилуцькій центральній міській лікарні з бюджету Прилук у минулому році були виділені 2 260 699 гривень на закупівлю обладнання. Про це повідомила головний лікар комунального лікувально-профілактичного закладу «Прилуцька центральна міська лікарня» Лариса Івченко.

Після проходження усіх тендерних процедур, сьогодні в комунальному лікувально-профілактичному закладі відбувається встановлення рентгенівського пересувного комплексу та апарату УЗД.

Уже придбано операційний стіл, безтіньовий світильник та чотири кондиціонери. На пацієнтів також чекає новий фіброколоноскоп призначений для проведення діагностики захворювань товстої кишки, а також для проведення ендоскопічних операцій. Придбано інфузомат-контрольований електронікою інфузійний насос для інтенсивної терапії та анестезії, особлива точність якого робить процедуру безпечнішою. Встановлюються чотири кондиціонери.

Значним внеском для покращення умов лікування стало й фінансування з обласного бюджету. За депутатський кошт лікарня оснащується новими меблями, ліжками й матрацами.

Дитяча міська лікарня також поповнилася оснащенням. 273610 гривень з бюджету розвитку виділено на закупівлю електрокардіографа, концентратора кисню, апарату УВЧ-80, двох мікроскопів, пульсоксіментра, двох термостатів, бівізіотренера, інгалятору «Вулкан», установки ручної проявки, шприцевого насоса, двох стерилізаторів, світильника операційного безтіньового, холодильників та медичної рентгенівської касети. Крім того за кошти обласного бюджету було придбано апарат для приготування кисневих сумішей, аквадистилятор, бактерицидний опромінювач, операційний світильник, візок для перевезення хворих, гематологічний аналізатор та аналізатор сечі, спірометричний комплекс, стимулятор зору «Бриз», відсмоктувач «Біомед», масажер для тіла «Бриз».

Центр первинної медико-санітарної допомоги забезпечили двома електрокардіографами з міського та одним з обласного бюджетів. Стоматологічна поліклініка отримала рентгенівський дентальний апарат. Ці закупівлі не лише значно покращили технічне забезпечення лікувальних закладів нашого міста, а й довели бажання їх розвивати. Минулорічне фінансування допомогло дитячій лікарні відродитися, а міській — отримати високотехнологічне обладнання.

До речі, ним користуватимуться молоді спеціалісти, котрі пройдуть відповідне підвищення кваліфікації. А це значить, що оновлюється й кадровий склад закладу.

Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради

Переглядів:118