Про обрання нового складу громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради на 2017-2018

06 лютого 2017

Під час апаратної наради міського голови, яка відбулася 6 лютого, завідувач сектора інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради Олена Александрова інформувала про обрання нового складу громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради на 2017-2018 роки.

Олена Александрова проінформувала, що відповідно до чинного законодавства, а саме постанови КМУ від 3 листопада 2010 року № 996 “Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики” при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради утворено консультативно-дорадчий орган – Громадська рада. Нагадала, що Громадська рада обирається один раз на два роки. Діюча Громадська рада працює до 22 лютого 2017 року, тому у грудні 2016 року у ЗМІ та на офіційному сайті міської ради було оголошення про формування нового складу громадської ради на 2017-2018 роки та утворено ініціативну групу.

До 23 січня сектор інформаційної діяльності проводив прийом документів.

Для участі в установчих зборах до ініціативної групи подавалась заява у довільній формі, підписана уповноваженою особою керівного органу інституту громадянського суспільства. До заяви додаються:

рішення, прийняте у порядку, встановленому установчими документами інституту громадянського суспільства, про делегування для участі в установчих зборах представника, який одночасно є кандидатом на обрання до складу громадської ради;

біографічна довідка делегованого представника інституту громадянського суспільства із зазначенням його прізвища, імені, по батькові, посади, місця роботи, посади в інституті громадянського суспільства, контактної інформації;

копія виписки з Єдиного державного реєстру підприємств та організацій та витяг із статуту (положення) інституту громадянського суспільства щодо цілей і завдань його діяльності, засвідчені в установленому порядку;

інформація про отримання інститутом громадянського суспільства як володільцем бази персональних даних його членів згоди делегованого ним представника на обробку його персональних даних;

інформація про результати діяльності інституту громадянського суспільства (відомості про проведені заходи, реалізовані проекти, виконані програми, друковані видання, подання інститутом громадянського суспільства відповідному органу письмових обґрунтованих пропозицій і зауважень з питань формування та реалізації державної політики у відповідній сфері та інформування про них громадськості тощо) протягом року до дня подання заяви (у разі, коли інститут громадянського суспільства працює менше року, - за період діяльності);

відомості про місцезнаходження та адресу електронної пошти інституту громадянського суспільства, номер контактного телефону.

2 лютого 2017 року відбулося перше засідання ініціативної групи, де було розглянуто 41 пакет документів від інститутів громадянського суспільства.

Зазначила, що відповідно до постанови КМУ громадська рада не може становити більш як 35 осіб.

За результатами перевірки документів, члени ініціативної групи одноголосно прийняли рішення про допущення всіх кандидатур від громадських організацій до участі в установчих зборах.

Шляхом рейтингового голосування на установчих зборах 23 лютого будуть обрані 35 осіб нового складу громадської ради. У разі припинення будь-якою особою членства у громадській раді її місце займає наступний за черговістю кандидат до складу громадської ради, який набрав найбільшу кількість голосів за результатами проведення рейтингового голосування на установчих зборах.

Голосування може бути як відкрите так і закрите.

Члени ініціативної групи схиляються до думки проведення закритого голосування. За дорученням ініціативної групи сектор інформаційної діяльності на сьогодні розробляє бюлетень для голосування. Якщо на наступному засіданні юрист погодить розроблений бюлетень, а члени ІГ та приймуть рішення тоді буде проведено закрите голосування.

Установчі збори про формування нового складу громадської ради при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради на 2017-2018 роки відбудуться 23 лютого 2017 року о 14:00 у сесійній залі міської ради.

Завідувач сектора інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю міської ради Александрова Олена Віталіївна

Переглядів:260