У Прилуках пройде XVIII Міжнародна фотовиставка «День-2016» – «Сімейний альбом України»

16 лютого 2017

З 23 лютого по 12 березня 2017 року у Прилуцькому Міському будинку культури відбудеться XVIII Міжнародна фотовиставка «День-2016», яка цього року має назву «Сімейний альбом України». Прилучани матимуть змогу побачити найкращі професійні та аматорські фотороботи, ретельно відібрані редакторами газети «День». На світлинах– люди, які формують сучасне обличчя України. Партнер проведення фотовиставки у Прилуках – компанія «Бритіш Американ Тобакко Україна». Вхід на фотовиставку вільний.

Презентація відео (додається).

Урочисте відкриття фотовиставки відбудеться 23 лютого об 11:00. Пізніше у цей день пройде зустріч з провідними журналістами газети «День» та авторами нових видань із серії «Бібліотеки газети «День».

Під час відкриття фотовиставки відбудеться важлива просвітницька ініціатива, партнером якої також виступила компанія «Бритіш Американ Тобакко Україна». Благодійна організація «Фонд сприяння ініціативам газети «ДЕНЬ» вручить учбовим закладам, бібліотекам та іншим культурно-просвітницьким установам книги з серії «Бібліотека газети «День» для поповнення їхніх бібліотечних фондів. Таким чином Прилуки приєднаються до марафону великих і малих міст України, де ці видання вже отримали сотні навчальних та культурних закладів.

Додаткова інформація про фотовиставку:

«Сімейний альбом України»

Підсумкова Фотовиставка 2016 року стала для газети «День» знаковою, адже воми відзначали одночасно ще й 20-річчя газети. За цей час Міжнародний фотоконкурс, який проводиться щорічно від 1999 року, став найяскравішою «зіркою» у сузір’ї соціальних проектів.

За 18 років у містах України пройшло 115 фотовиставок «Дня», отримали нагороди 778 фотографів, а кількість людей, які побачили їхні фотоколекції, певно, пішов вже на мільйони.

Цього року було отримано світлини від професіоналів і аматорів з усіх куточків країни, редакційне журі відібрало 350 кращих робіт для підсумкової експозиції в Києві. У Прилуцькій галереї будуть показані близько 150 робіт. Серед номінацій – «Український світ», «Політика», «Фото з історією», «Світ очима дітей», де представлені роботи авторів до 18 років, і «Птахи водойм», яку підтримує громадська організація «Українське товариство охорони птахів». Цього року газета «День» представляє свого роду великий сімейний альбом України, на конкурсних знімках – люди, які формують обличчя країни (але не заяложені у медіа особи). Вони не акцентують на жорстоких, кривавих моментах буття держави. Наш пріоритет – показати, як розвивається і дорослішає Україна. Вони закликають працювати «на дві півкулі» мозку, послуговуватися як емоціями, так і раціо. Не тонути у розпачі та горі, а визначати, як просувати країну вперед, і стверджувати свою суверенність.

«У країні є сили, є люди, котрі стверджують справою – Україна гідна кращого життя», – говорила головний редактор газети «День» Лариса Івшина ще у 1999 році. І вони продовжують слідувати цій засаді. Закликаємо і вас подивитися на Україну очима «Дня», вплести у загальнонаціональний «вінок» свої думки і спостереження. Під час роботи Фотовиставки кожен зможе проголосувати за світлину, яка його найбільше вразить.

За підсумками глядацького голосування будуть обрані переможці від Прилук!

Вхід на виставку вільний.

Петро Бондаренко, менеджер із зв’язків з громадськістю (Виробництво) «Бритіш Американ Тобакко Україна»

Переглядів:108