Знов папороті квітка зацвіла

23 лютого 2017

Вручення літературно-мистецької премії імені Любові Забашти дванадцятий рік поспіль доповнює список творчої когорти городян новими іменами й підтверджує велич уже знаних приудайських митців.

Цього року «Квіт папороті» осяяв центральну бібліотеку імені Любові Забашти 22 лютого.

Про нашу землячку, поетесу, драматурга, прозаїка, члена Спілки письменників СРСР, дружину Андрія Малишка говорили, заслуховуючись її піснями у виконанні юнок «Дивоцвіту» зі школи мистецтв.

Міська літературно-мистецька премія цьогоріч залишилась без головного переможця-лауреата. А це значить, що вона тримає високу планку, підняту до рівня творчості Ніни Ткаченко, Валентини Грибенко, Ніни Полив’яної, Володимира Карася, Петра Бойка... Та усі значущі нагороди премії дісталися зовсім молодим поетам, журналістам й письменникам, які сьогодні, недосягши майстерності учителів, вдихають у творчість щось нове, сучасне й ждиве.

Переможців конкурсу, а також усіх, хто наважився взяти у ньому участь вітала голова журі, заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Тетяна Фесенко, члени журі, міська інтелігенція, друзі та колеги конкурсантів.

За особистий внесок у розвиток української культури та створення мистецьких творів, що несуть почуття відповідальності за долю народу України, утверджують ідеали гуманізму та духовних цінностей дипломом ІІІ ступеня та винагородами у розмірі 500 гривень нагородили наймолодшу учасницю конкурсу, ученицю 9 класу гімназії №5 імені Віктора Затолокіна Анастасію Дорошенко та журналістку Любов Рубан.

Дипломом ІІ ступеня був відзначений студент гуманітарно-педагогічного коледжу імені Івана Франка Андрій Пальоха (1000 гривень).

Перемога вечора та диплом І ступеня з грошовою винагородою у розмірі 1500 гривень дісталися журналістці, поетесі Надії Мариносі-Стеценко, яка вже була дипломантом у 2008 році.

Урочисте завершення заходу плавно перейшло у відкриття персональної виставки фотографа-пейзажиста Володимира Мірчука, під час якої запрошені гості, дипломанти та організатори свята спілкувалися у невимушеній атмосфері й ділилися власними враженнями від почутого та побаченого.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:127