Відкритий діалог між владою та героями ЧАЕС

29 березня 2017

Засідання круглого столу з нагоди 31-х роковин Чорнобильської катастрофи відбулося 28 березня.

Традиційно цю зустріч організовують двічі на рік під час наближення пам'ятних дат Чорнобиля для обговорення нагальних питань, пов'язаних з ліквідаторами. Для надання конкретних відповідей на які, міська влада запросила керівників комунальних підприємств, управлінь та відділів ради, а також представників медичної галузі міста.

У відкритому діалозі за участі міського голови та його профільних заступників було обговорено питання медико-соціального забезпечення, санаторно-курортного відпочинку та надання матеріальної допомоги.

Крім вище згаданого, учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС цікавилися встановленням пам'ятного знаку "Героям Чорнобиля" та можливістю надати одній з вулиць міста назву Героїв Чорнобиля.

Під час пленарного засідання 25 сесії міської ради депутатський корпус виділить кошти на реконструкцію пам'ятного знаку ліквідаторів аварії. Роботи з його вдосконалення розпочнуться з 5 квітня. А от із найменуванням вулиці справи йдуть гірше. Вулиця Індустріальна була чи не єдиним кандидатом називатись на честь героїв, та городяни, які на ній проживають категорично відмовилися від задуму ліквідаторів і влади. Звичайно, річ не в тому, що вони проти визнання самопожертви земляків, просто люди не хочуть займатися переоформленням низки важливих документів, в яких зазначено їхню адресу. Гарним виходом з ситуації є найменування на пам'ять ліквідаторів парку чи одного із чисельних міських скверів. Найближчим часом таку територію віднайдуть і винесуть на розгляд Героїв Чорнобиля.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:114