Прилуки: протягом доби рятувальники ліквідували 7 пожеж в екосистемах

04 квітня 2017

Протягом минулої доби, 3 квітня, підрозділами рятувальників 12 ДПРЧ м.Прилуки ліквідовано 7 пожеж на відкритих територіях міста Прилуки та Прилуцького району. Причинами їх виникнення послужило випалювання громадянами сміття та сухої рослинності та необережність у поводженні з вогнем під час перебування у екосистемах. Загальна площа, пройдена вогнем, склала понад 9 га.

До Служби порятунку "101" у м. Прилуки о 09:40 3 квітня надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на території кладовища у с. Голубівка. На місце події оперативно прибуло відділення 12-ої державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники о 09:53 локалізували, а о 10:15 остаточно ліквідували пожежу.

О 12:25 надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на відкритій території у с. Білещина. На місце події оперативно прибуло відділення 12-ої державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники о 13:25 ліквідували пожежу.

О 12:50 надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на відкритій території у с. Малківка. На місце події оперативно прибуло відділення 12-ої державної пожежно - рятувальної частини. Рятувальники о 13:56 ліквідували пожежу. Вогнем знищено 3 га сухої трави.

О 14:25 надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на відкритій території на автошляху Київ-Суми. На місце події прибуло відділення 12-ої державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники о 16:00 ліквідували пожежу. Вогнем знищено 2 га сухої трави.

О 15:45 надійшло повідомлення про пожежу сміття на відкритій території у смт. Ладан. На місце події прибуло відділення 13-ої державної пожежно-рятувальної частини (смт. Ладан). Рятувальники о 16:05 ліквідували пожежу.

О 18:05 надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на відкритій території у м. Прилуки. На місце події прибуло відділення 12-ої державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники о 19:05 ліквідували пожежу. Вогнем знищено 1,5 га сухої трави.

О 19:30 надійшло повідомлення про пожежу сухої трави на відкритій території у с. Білещина. На місце події оперативно прибуло відділення 12-ої державної пожежно-рятувальної частини. Рятувальники о 20:35 ліквідували пожежу. Вогнем знищено 2 га сухої трави.

У зв’язку з цим, рятувальники звертаються до громадян з проханням бути вкрай уважними та обережними у поводженні з вогнем. Шановні громадяни просимо не розводити багаття, не кидати непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, торфовищ, у лісопаркових зонах, на полях та узбіччях доріг.

Наголошуємо: самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків передбачає адміністративну відповідальність!

Андрій Ткаченко, начальник Прилуцького МРВ Управління ДСНС України у Чернігівській області

Переглядів:84