«Розумна рада» в дії

21 квітня 2017

Сьогодні відбулася презентація системи електронного голосування «Розумна рада». Тепер прилучани можуть не лише переглядати засідання сесії на Youtube каналі Прилуцької міської ради онлайн, а й подавати звернення до депутатів міської ради прямо під час засідань через «Кабінет депутата».

21 квітня для міжнародних та регіональних менеджерів Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» відбулася презентація Проекту «Встановлення системи електронного голосування «Розумна рада». В сесійній залі Прилуцької міської ради зустрілися Міський голова Ольга Попенко, представники спільного Проекту ЄС/ПРООН на чолі з Хендріком Ван Зілом, депутати міської ради та її посадовці.

Головною метою зустрічі стала демонстрація досягнень міста Прилуки, які були здобуті завдяки ПРООН. Урочистий захід транслювався на YouTube каналі Прилуцької міської ради онлайн.

Першою з вітальним словом до гостей заходу звернулась Ольга Попенко.

- Сьогодні в Прилуках відбувається важлива подія - ми презентуємо перший з проектів напрямку інноваційного врядування. Це ще один етап успішного партнерства, яке розпочалося у 2015 році. За цей час в місті впроваджено і завершується впровадження чотирнадцяти ініціатив організацій громад міста ОСББ та ГО, загальна вартість яких становить більш як вісім мільйонів гривень. Наше місто має досвід співпраці з різними міжнародними фінансовими інституціями, але цей проект є найрезультативнішим, - розповіла міський голова.

У відповідь на її слова Хендрік Ван Зіл зазначив:

- Наш внесок у цей Проект був не значним, та ми маємо надію, що він став тим самим важливим поштовхом для розвитку міста й комфорту його жителів.

Далі за допомогою системи голосування «Розумна рада» депутатський корпус продемонстрував процеси реєстрації учасників засідання на LED-моніторах, оголошення порядку денного з демонстрацією на планшетах, реєстрацію депутатів на виступ під час засідання зі встановленим порядком та регламентом доповіді, відображення поіменного та пофракційного голосування депутатів за проекти рішень, подання звернень до депутатів міської ради через «Кабінет депутата» в режимі онлайн.

Усе це ви можете переглянути в записі Презентації, розміщеному на офіційному Youtube каналі Прилуцької міської ради.

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:107