Головне управління статистики інформує:

24 квітня 2017

Зареєстрований ринок праці Чернігівської області

в березні 2017 року

За даними державної служби зайнятості кількість зареєстрованих безробітних області в березні 2017р. зменшилася на 7% та на кінець місяця становила 13,3 тис. осіб. Допомогу з безробіття отримувало 82% осіб, які мали статус безробітного. Більше половини (54%) загальної кількості безробітних – жінки, третина – молодь у віці до 35 років. На кінець березня 2017р. до державної служби зайнятості роботодавцями заявлені 1,7 тис. вільних робочих місць (вакантних посад). Упродовж місяця їх кількість збільшилася на 11%. Навантаження зареєстрованих безробітних склало 8 осіб на одне вільне робоче місце (вакантну посаду).

За професійними групами найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників із обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин (28% від загальної кількості заявлених вакансій), а найменший – на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства, технічних службовців (по 3%). Середній розмір допомоги з безробіття в березні 2017р. складав 2015 грн, що дорівнює 63% законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати.

Віковий склад наречених

Споконвік люди закохувалися та одружувалися в будь-якому віці.

У 2016 році в області створено більше 5 тис. нових сімей. Жінки здебільшого беруть шлюб у більш молодшому віці, ніж чоловіки. Середній вік нареченого при вступі до шлюбу складав 32 роки, нареченої – 30. Найвища шлюбна активність серед жінок традиційно припадає на 20–24 роки, а чоловіки найчастіше одружуються у віці 25–29 років. Саме в цьому віці була майже третина всіх наречених. Частка наречених у віці 60 років і старше є незначною (3% – чоловіки та 2% – жінки).

Наймолодшою нареченою була 14-річна дівчина, а нареченими – два 17-річні юнаки. Найстаршій нареченій виповнилося 79 років, нареченому – 95 років. Переважна більшість (94%) жінок наймолодшої вікової групи (19 років і менше) одружилися із чоловіками, старшими за себе. Чоловіки цієї вікової групи, хоча й віддають перевагу старшим жінкам (таких 44%), усе ж таки досить часто (майже половина чоловіків) одружуються з однолітками або беруть молодшу за віком дружину (7%). Зі збільшенням віку зростає частка чоловіків, які обирають молодших за себе жінок.

Максимальна різниця у віці між одруженими, де чоловік був набагато старший за дружину, складала 54 роки. Серед подружніх пар, де старшою була жінка, найбільша різниця становила 33 роки.

Шлюби з іноземцями

У 2016 році в області зросла кількість шлюбів, укладених українцями з громадянами інших країн. З п'яти тисяч зареєстрованих шлюбів їх частка становила 6% (у 2015р. – 4%). Обранцями 258 українок були громадяни Грузії (55), Азербайджану (45), Російської Федерації (38), Туреччини (13), Ізраїлю (11), Білорусі (10), Німеччини та Польщі (по 7), Сполучених Штатів Америки (5), Канади (4) та інших країн світу.

Наші чоловіки взяли шлюб з громадянками Російської Федерації (23), Білорусі (12), Ізраїлю (4), Вірменії (3), Грузії та Німеччини (по дві), Іспанії, Азербайджану й Китаю (по одній). Також 14 шлюбів було укладено між іноземними громадянами.

Головне управління статистики у Чернігівській області

Переглядів:76