Наближається Миколин ярмарок

03 травня 2017

Сьогодні відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради, порядок денний якого містив три нагальні питання.

Першою перед членами виконкому виступала начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Мовчан. Посадовець доповіла за проектом рішення «Про затвердження плану заходів з підготовки та проведення Миколиного ярмарку в м.Прилуки у 2017 році». Цьогоріч Миколин ярмарок відбуватиметься 20 та 21 травня. На час проведення ярмаркового дійства заплановано багато нових та повторення улюблених традицій прилучан, на кшталт швидкісного поїдання вареників. План заходів з підготовки та проведення ярмаркового дійства додається.

Та гамірливе розважальне свято жодним чином не може обійтися без низки важливих організаційних питань. Навчені торішнім прецедентом з відмовою від сплати за участь у ярмарку майже десятка прилуцьких підприємців, члени виконавчого комітету, на чолі з міським головою Ольгою Попенко, вирішили «провчити» порушників. Цьогоріч підприємці, які під час минулого свята вирішили «схитрувати», не зможуть отримати місця у «серці» ярмарку й будуть розміщені поодаль головних площадок масового гуляння.

Крім цього міський голова зазначила, що необхідно відійти від практики «ручного» збору плати за місця підприємців ярмаркувальників. Тому, ймовірно, починаючи з Воздвиженського ярмарку, який відбудеться у вересні, збір за участь у ярмарку підприємцям необхідно буде сплачувати на рахунок організатора заходу завчасно, а не безпосередньо під час ярмаркування. Таке рішення допоможе уникнути будь-яких маніпуляцій з готівкою, а також значно скоротить час, який витрачають представники органу міської влади для перевірки та видачі квитанцій про сплату.

Проекти рішень, які містять інформацію з обмеженим доступом представили головний спеціаліст у справах сім’ї та молоді міської ради Олена Опанасенко та заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олександр Сивенко. Олена Вікторівна доповіла «Про присвоєння почесного звання України «Мати-героїня», а Олександр Іванович «Про скаргу на постанову по справі про адміністративне правопорушення».

Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Переглядів:116