Увага конкурси

04 травня 2017

Compeliveness of Small and Medium Enterprises (далі - програма COSME) - європейська програма підтримки малого та середнього бізнесу. Програма COSME- це набір тематичних проектів та програм на період з 2014 по 2020 роки із загальним бюджетом 2,3 мдрд евро.

Перелік програм, що визначаються Європейського Комісією, щороку змінюється та викладається в окремому документі - Робочій програмі.

Доступна для України Робоча програма на 2017 рік складається з 22 підпрограм, які класифіковано за трьома напрямками:

  • полегшення виходу на зовнішні ринки;

  • поліпшення умов для конкурентоспроможності:

  • формування культури ведення бізнесу,

У відповідних розділах Робочої програми міститься перелік із детальним описом підпрограм, їх цілями та завданнями, що фінансуються коштом CОSME, а також очікуваними результатами, виділеним бюджетом та строками подачі проектів.

Робоча програма доступна на офіційному веб-сайті Європейської Комісії за носиланням: http//ec.euroрa.eu/DoсsRoom/dосumets/21624.

Участь у програмах COSME можуть брати український малий та середній бізнес, громадські організації, установи, агентства регіонального розвитку, освітні заклади, будь-які українські бізнес-асоціації, профспілки, кластери, органи державної влади. Окремі вимоги до учасників прописані у спеціальних критеріях для кожної з підпрограм.

Більше детальної інформації про програму COSME можна дізнатися на офіційному веb-сайті Мінекономрозвитку www.me.gov.ua у розділах: “Головна” - “Пріоритетні реформи" - "Програми підтримки підприємців" або за посиланням: http://bit.ly/2mBWHiG.

Також, інформація про програму COSME доступна на офіційному веб-cайті Європейського виконавчого агентства з МСП (Executive agency for SMEs – EASME):https://ec.euroрa.eu/easme/en/cosme.


Оголошення ГО “Дирижабль”

Громадська організація “Дирижабль” шукає 10 мотивованих редакцій з невеликих міст України (50-250 тисяч населення), які безкоштовно отримають сучасні сайти, річну менторську підтримку та кошти на рекламну кампанію своїх інтернет-видань.

Подавати заявки можуть комунальні та приватні медіа, які досі не мають власних сайтів або хочуть осучаснити існуючі.   

ГО “Дирижабль” надає сайт на платформі The City (на ній вже працює міський сайт Ірпеня — theirpin.city,  щоправда, редакція робить все самостійно, без менторської підтримки). Це сучасна верстка, адаптивний дизайн (зручно читати на смартфонах і планшетах), можливість самостійно налаштовувати сайт — додавати розділи, блоки, змінювати їхнє розміщення та вигляд.

З цим, а також розробкою додаткових функцій, протягом року допомагатиме веб-розробник — його роботу оплачує ГО “Дирижабль”.

Кожна редакція безкоштовно отримує дизайнера, який готуватиме інфографіку, ілюстрації, картинки для соціальних мереж.  

Також ми оплачуємо рекламу інтернет-видань на білбордах у місті.

За учасниками будуть закріплені ментори — досвідчені редактори і медіа менеджери, які мають успішний досвід роботи у місцевих медіа. Вони спільно з редакціями розроблять реалістичні плани розвитку інтернет-видань: пошук джерел прибутку, нові формати реклами, осучаснення стилістики редакційних текстів, пошук нових форматів матеріалів, робота з соціальними мережами.  

Протягом року ментори у щоденному режимі працюють з редакцією, допомагають впроваджувати план розвитку, організовують тренінги з відомими редакторами та журналістами.

Тісна співпраця з менторами та готовість відмовитися від застарілих підходів до роботи — обов’язкова умова участі у проекті.

Для участі у проекті до 22 травня слід заповнити анкету.

Переможців оголосять 31 травня.

Учасників проекту обере журі, до якого увійдуть відомі медіа менеджери, редактори та представники медійних громадських організацій.

Критерії відбору:

  • Можливість призначити журналіста або редактора, який займатиметься розвитком інтернет-видання, та наявність ресурсів на це.

  • Наявність у команді комерційного менеджера.

  • Готовність виконувати план розвитку видання.

  • Існування на ринку не менше 3-х років.

  • Фінансова стабільність видання.

За додатковими питаннями звертайтеся: [email protected] або за телефоном 096-129-49-68 (Лєра Лауда).

Проект впроваджується за підтримки NED (National Endowment for Democracy / Національного фонду на підтримку демократії).

Детальна інформація на сайті: https://www.prostir.ua/?grants=konkurs-10-mistsevym-redaktsiyam-dopomozhut-zapustyty-suchasni-internet-vydannya





Переглядів:79